„Дисни“ махна сексистка реплика от „Играта на играчките 2“

Първите корекции по филма се правят с избухването на скандала с Харви Уайнстийн

17 април 2020 г.

Стопкадър: Pixar

Стрийминг платформата Disney Plus, собствени на едноименния гигант за забавления, е премахнала от „Играта на играчките 2“ реплика със сексистки оттенък.

Тя принадлежи на Смръдливия Пийт

Старецът от никога неотваряната кутия в каубойския комплект, който заедно с Уди придобива рядка колекционерска стойност. Киселият дядко с подъл характер в лентата е озвучаван от носителя на „Еми“ Келси Грамър.  Проблемната реплика е отправена към две кукли Барби наблизо и е следната:“Знаете ли, сигурен съм, че мога да ви осигуря по някоя роля в „Играта на играчките 3“.

Само преди два дни в „Дисни“ използва CGI технология, за да покрие задните части на Дарил Хана от осемдесетарската класика „Плясък“.

Компанията е премонтирала и няколко сцени с цел ограничаване на голотата

Първите корекции по „Играта на играчките 2“ се случиха преди четвъртия филм от поредицата да тръгне по кината и около две години, след като дузина холивудски продуценти бяха обвинени в сексуален тормоз и непристойно поведение към жените в екипите си, припомня Variety. Изкупителна жертва на движението  #MeToo стана Харви Уайнстийн, чиято компания Miramax работи тясно с „Дисни“ в продължение на 12 години.

Коментари
Последни видеа

Любовта

23 септември 2021 г.