Илън Мъск ще трябва да смени името на сина си

В щата Калифорния не регистрират имена с цифри и емотикони

08 май 2020 г.

Снимка: Guliver / Getty

Милиардерът Илън Мъск и половинката му Граймс по всяка вероятност ще трябва да прекръстят новородения си син. Бебето се появи на бял свят преди няколко дни, но

Името му се оказа по-коментирано в медиите от първата му снимка

Тиражирана от Мъск в социалните мрежи. Момченцето се казва X Æ A-12, което, според сп. People няма да влезе в регистрите на щата Калифорния.

Изданието се консултира с адвокат, според който детето наистина няма шанс да бъде записано като пълноценен гражданин.  „За име можете да използвате 26-те букви в английския език, но не и цифри, включително римски, знак за ударение, умлаути или емотикони. Позволено е да се използва единствено апостроф за имена от типа O'Конър“, коментира адвокат Дейвид Глас.

„През 2014 г. властите в Калифорния се опитаха да разрешат използването на допълнителни знаци в имената, но проектът не успя по финансови причини.

Твърде много компютри трябваше да бъдат сменени с нови

За да се работи безпроблемно с новите символи в имената.“, добавя той. Правилата за избор на име в Калифорния не са записани в закон, а в наръчник, затова чисто технически името X Æ A-12 не е незаконно.

Това е първо дете за 32-годишната певица Граймс, а за собственикът на Tesla и Space X е шесто.

 

 

 

Коментари
Последни видеа