Кейт Мидълтън посади слънчоглед в хоспис - символ на надеждата

С трогателно послание към децата

29 юни 2020 г.

Снимка: Instagram

Херцогинята на Кембридж Кейт посади слънчоглед в детския хоспис East Anglia Children's Hospices - символ на надеждата и дръвче. Тя посети хосписа край Норич, Източна Англия, за да се включи в оформянето на градината - част от инициатива на благотворителна организация, която набира средства за 54 детски хосписа във Великобритания, съобщава The Royal central .

Снимки от събитието се появиха в Instagram.

Кейт специално подбира растението – слънчогледът е символ на надеждата. Тя го засади в памет на 9-годишния Фрейзър Делфе. По време на Zoom пресконференция тя научава от родителите му, че детето е прекарало 9 седмици в хосписа за лечение на рядко заболяване, което е увредило тежко органите му и детето е починало, А братът на Фрейзър – 13-годишният Сюи успял да събере 15 000 паувда, в помощ на нуждаещите си. Той бил вдъхновен от постъпката на 100-годишният сър Томас Мур, ветеран от войната,

Трогната от постъпката на детето, Кейт обещава да посади слънчоглед – символ на грижата и радостта в хосписа. Неговите семената са пациентите, а жълтите листа – обкръжаваща ги любов, грижа и състрадание.
В изявление, разпространено по-късно от офиса й в двореца Кенсингтън, херцогинята на Кембридж изказа благодарност и изрази възхищението си от работата на екипа на хосписа за работата им в подкрепа на децата с тежки заболявания и техните семейства.

Коментари
Последни видеа