Кейт Мидълтън силно наедряла в края на бременността

С по-голям корем с третото дете, защо?

22 март 2018 г.

Снимка: Guliver / Getty

През последните седмици Кейт Мидълтън все по-често се включва в обществени прояви. В напреднал етап на бременността херцогинята на Кеймбридж, има задължения, които няма как да пропусне, преди да се оттегли майчинство с третото си дете, което вероятно ще се появи в края на месец април.

Преди ден тя се включи в симпозиум за бърза намеса и помощ на деца и семейства, организиран от нея с Кралската фондация и Кралското медицинско общество.

Снимка: Geoff Pugh - WPA Pool/Getty Images

А на 19 март тя се яви на традиционното честване на деня на Свети Патрик, патрон на ирландците. Тя сияеше, поздравявайки ирландските гардовете и британски войници, облечена с дълго зелено палто, което покриваше нарасналия ѝ корем.

Снимка: Guliver / Getty

Това даде повод на пресата да коментира защо при третата бременност Кейт Мидълтън е наедряла повече отколкото с предишните две - с Джордж и Шарлот. И потърсиха компетентното мнение на експерт – гинеколожката Али Дилкс.
Ето какво обясни тя за Daily Mail.

„Повечето жени, които раждат два и повече пъти, с всяка следваща бременност стават някак по-едри. Коремът им е по-голям в сравнение със същия период в предишните бременности.
По време на първата бременност, гръдната клетка се разширява, за да освободи постепенно място на увеличаващата се матка.
Докато при втората бременност такава необходимост вече няма. Ребрата няма защо да се „изтласкват“ , затова и бебето расте по-бързо. Овен това тялото притежава така наречената клетъчна муксулна памет“
, каза тя.

Има и още една вероятна причина за по-едрия корем.
Това е разположението на плацентата.
„При всяка бременност плацентата е разположена различно, защото плодът се прикрепя, където му е най-удобно в утробата на майката. Много е възможно при предишни бременности плацентата на Кейт да е била предно разположена – и детето да е било обърнато с лице към гърба на майката, а този път тя да е задно разположена. Когато бебето гледа напред към стената на корема, заема малко повече място“, обяснява специалистката.

Херцогинята се отказа от идеята си да ражда бебето в къщи, и за нея вече е запазена стая в болница „Сейнт Мери“ в Лондон.
Тя ще ражда под грижите на д-р Гай Торп-Бистон, както и при предишните си бременности. Лекарят отложи излизането си в пенсия, за да поеме отговорната задача, съобщава parents.fr.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа