Кейт Мидълтън търси снимки на британци в изолация

Проектът „Не мърдай“ документира духа и настроението на нацията в капана на COVID-19

08 май 2020 г.

Снимка: Guliver / Getty

Съпругата на принц Хари – Кейт Мидълтън, лансира фотографски проект,  с който окуражава британците да споделят кадри от ежедневието си в изолация, без поза, суета и филтри.

Проектът Hold Still ("Не мърдай"), ръководен от лондонската Национална портретна галерия, има за цел да документира духа и настроението на обществеността в капана на COVID-19, съобщава Reuters.

Херцогинята на Кембридж, която е

Патрон на галерията и изключително добър любител фотограф

Казва, че снимките ще уловят "издръжливостта, смелостта и добротата“ на хората в тези необичайни времена. "Всички бяхме поразени от невероятните изображения, които видяхме, даващи ни представа за преживяванията и историите на хора от цялата страна. Някои, отчаяно тъжни, показваха човешката трагедия във времето на пандемия, други, приповдигащи духа, демонстрираха обединението в подкрепа на най-уязвимите", се посочва в изявлението на Мидълтън.

От двореца Кенсингтън съобщават, че

В проекта могат да участват британци от всички възрасти

И с различни способности. Измежду предложенията, на базата на емоциите и преживяванията, които пресъздават, вместо на техническите им качества, ще бъдат избрани 100 снимки. Фотографиите ще бъдат включени в дигитална изложба.

Коментари
Последни видеа