Lego пуска конструктор с брайловата азбука

До 2021 г продуктът ще бъде достъпен на 11 езика

26 август 2020 г.

Снимка: Lego

Марката за играчки Lego обяви, че пуска на пазара тухлички от популярния си конструктор с брайловата азбука в 7 държави.

Всеки комплект включва над 300 тухлички с азбуката

Числата от 0 до 9, математически и пунктуационни знаци. Първоначално продуктът ще бъде достъпен на датски, норвежки, английски, португалски, немски и френски, като се очаква в началото на 2021-ва броят на езиците да достигне 11, а държавите, в които се разпространява – 20. На избрани институции, училища и други учреждения, ангажирани с деца със зрителни увреждания, ще бъдат предоставени безплатни комплекти.

За пилотния проект стана ясно през април 2019 г., по време на Конференцията за устойчиви брандове във френската столица Париж, където е роден и създателят на тактилната система за писане и четене, Луи Брайл.

Оттогава концепцията е адаптирана към няколко езика

Идеята се реализира съвместно с Фондация LEGO, след като през 2011 г. бе предложен от Датската асоциация на слепите и още веднъж през 2017 г. от Бразилската фондация за слепи „Дорина Новил“. Оттогава компанията работи тясно с общности на хора с увреждания, с помощта на които разработва специалната серия тухлички.

Източник: Мениджър Нюз

Коментари
Последни видеа