Майка на 6 деца с битови съвети към момичетата

Появи се нов „родителски“ канал в YouTube (видео)

07 юни 2020 г.

Снимка: Скриншот от видеото

Наскоро разказахме за баща, който направи канал в YouTube с обучаващи видеа за  момчета. Той  нагледно им показва как да се справят с прости ремонти в дома и как може да се реши един или друг битов проблем.
Само няколко седмици по-късно се яви и женска версия канал

под название Mom, How Do I?

Той е създаден от майка, която става известна просто като „Мама“. Тя отраснала в многодетно семейство и е най-голяма от 12-те деца. Сега, самата тя има шест.
Нейната цел е да помогне на тези, които са отраснали без майка (или без майчини грижи), да могат да се справят с проблеми от бита, които обичайно децата учат заедно с родителите си.

Засега в канала има само 5 видеоурока: как се перат дрехите, как се шият копчета, как да се оправи леглото, какво помага при главоболие и как да се приготвят макарони за обяд.
Само за 1 седмица каналът събира над 10 000 последователи.

Нуждата от виртуален родител 

В коментарите си те благодарят на Мама за полезните съвети. Някои признават, че досега въобще не са се замисляли как би могъл да се сгъне, примерно, долен чаршаф с ластик за двойно легло (освен мачкайки го на топка). 
Други споделят с нея тъжните си истории за това кака не са имали майчина подкрепа и благодарят за видеоуроците.

Ясно в съвременния свят има голяма нужда от виртуални родители, които могат да дават житейски съвети, при това да го правят дружелюбно и търпеливо.

Коментари
Последни видеа