Мона Гочев: Бременността ми беше много екстремна и приключенска

Актрисата разказа за битката си с поликистозните яйчници пред „Форум бременност и детско здраве“

05 юни 2020 г.

Снимка: "Форум бременност и детско здраве"

Мона Гочев е едно от любимите лица от малкия и големия екран, които ежедневно вдъхновяват своите хиляди последователи в социалните мрежи, като ги допускат малко по-близо до личния си свят.

Само преди 16 месеца тя получава най-ценния подарък в живота си - първородния си син Никола

Повече за бременността и защо родителството е истинската мисия, звездата от сериала "Революция Z" разказа в първото от поредица специални онлайн студиа на „Форум бременност и детско здраве“, организирани от Puls.bg.

„Никола е доста енергично и будно дете. От сутрин до вечер няма да спре, така че наистина имам много малък прозорец от деня, в който той спи и аз успявам да свърша останалата работа“, сподели Мона пред водещата и главен редактор на Puls.bg Румяна Тасева.

В тийнейджърска възраст инфлуенсърката разбира, че има поликистозни яйчници. „Поставиха ми тази диагноза, когато бях на 17, което е изключително тежко за едно момиче, въпреки, че предполагам няма възраст, при която да разбереш това нещо и да си кажеш „Окей!“. Винаги е тежко да го разбереш. Въпросът е да имаш правилната нагласа за това, че то не те прави много по-различен“.

Новината, че ще става майка идва неочаквано

Когато Мона вече е в 16-тата седмица от бременността. Също толкова спокойно и неусетно минават всички 9 месеца, преди на бял свят да се появи малкият Никола. „Последните седмици едва се движех, носех обувките на мъжа ми, понеже моите вече не ми ставаха“, разказа тя.

За всички жени, които се сблъскват с проблема на поликистозните яйчници, талантливата майка е категорична: „Има начини, по които да се храниш правилно, да спортуваш, изобщо това положение да се облекчи максимално. Можеш да си живееш с това нещо, да забременееш, да имаш една прекрасна бременност и едно страхотно дете. Най-хубавото е , че след като родих, вече нямам поликистозни яйчници.“

Талантливата млада майка беше само един от специалните гости във второто онлайн студио на форума. Заедно с нейната история, зрителите имаха възможност да чуят ценни насоки и съвети към бъдещите и настоящи родители, свързани с храненето по време на бременността,

Съхраняването на стволови клетки

И значимостта на развиването на емоционална интелигентност при детето.

На 13 юни, от 16:30 ч ще се прове еи поредното онлайн издание на „Форум бременност и детско здраве“ , което отново ще обърне внимание на едни от най-важните въпроси, свързани с бременността, раждането и отглеждането на детето. Може да го проследите на живо на уебсайта и социалните мрежи на Puls.bg.

Събитието се случва с медийната подкрепа на "Новите родители".

Коментари
Последни видеа