„Музейко“ се мести в Южния парк

Арт ателиета и вълнуващи мисии очакват малките изследователи

04 август 2020 г.

Снимка: "Музейко"

Ако сте в София и се чудите с какво да забавлявате децата в неделя, отбийте се до Южния парк за игри с екипа на „Музейко“. Мястото на срещата е на Голямата поляна откъм бул. „Гоце Делчев“, програмата за малки изследователи ще продължи от 10 до 16 ч, а входът е свободен. Летният ден ще бъде изпълнен с експедиции и вълнуващи мисии из парка, летящи глайдери и комети, и още:

Арт ателие - Подходящо и за най-малките.  В него можеш да си направиш хартиени комети и да ги изстрелваш по поляните цял ден!

Maker Space - Където Музейковците ще те пренесат в света на авиоинженерството и сам ще си изобретиш глайдер - страхотен безмоторен самолет!

Бързай умно - Предивикателство за всички откриватели, в което само пъргавият ум и бързата крачка ще ти дадат преднина. Разбери отговорите на три загадки, свързани с историята и природата на Южния парк, и получи подарък от Музейко. Предизвикай себе си и се забавлявай!

Музейко Откривател - Познавателни разходки за цялото семейство ще те запознаят с обитателите на Южния парк. Научи повече за десетки видове животни и растения, които често остават незабелязани в големия парк!

Томбола със специални награди - Можеш да спечелиш безплатна седмица в Игри на науката - лятната академия на Музейко, и още много! Пусни името си в кутията до 15:00, когато ще бъдат изтеглени победителите. Правилата на томболата са достъпни отдолу на тази страница.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемиологични мерки за безопасност - капацитет и дистанция.

Коментари
Последни видеа