Неочакван ефект: карантината увеличи разводите в Китай

Животът в изолация качва напрежението и разпалва скандали

20 март 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Ръстът на разводите в Китай значително се увеличи, защото „двойките прекарват твърде много време заедно в къщи“, заради карантина и изолацията, наложена от коранавируса. Това сочи официалната статистика на страната.

Над 300 двойки са подали молби за развод от 24 февруари насам в китайския град Dazhou, провинция Съчуан, в югозападната част на страната, съобщи Лу Шицзюн, представител службата за бракосъчетания и разводи.

Най-вероятната причина е, че на съпрузите им се налага да са заедно дълго време, а изясняването на отношенията помежду им разпалва спорове и скандали. Подобна тенденция се наблюдава и в други градове на страната.

В службата на град Сиян за един ден са постъпили толкова молби за развод, че сътрудниците се затрудняват да ги приемат в рамките на един ден.

За високия процент разводи има и други обяснения. За бума вероятно допринася и временното затваряне на много учреждения. Тези хора, които не са успели да подадат молби за развод по време на карантината, го правят сега, пише Daily Mail.

 

 

Коментари
Последни видеа