Netflix показа първия трейлър на „Вещерът“

Историята на Гералт от Ривия доби международна популярност с видео игрите

21 юли 2019 г.

Снимка: Netflix

Дългоочакваната поява на Гералт от Ривия на телевизионен екран вече е факт. Стрийминг платформата Netflix представи първия трейър на „Вещерът“(The Witcher) по време на фестивала Comic-Con в Сан Диего.

Фентъзи продукцията, базира на поредицата на полския автор Анджей Сапковски, се очертава да бъде отговорът на Netflix на хитовия сериал на HBO „Игра на тронове“, чиито финален 8-ми сезон приключи през май, оставяйки доста фенове на романите на Джордж Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“ разочаровани и жадни за нови истории за рицари, магьосници и митични същества.

Светът на „Вещерът“ е изпълнен комплексни персонажи, политически интриги, епични битки. Историята на Гералт от Ривия доби международна популярност с видео игрите на полското студио CD Project Red, като последната част от гейминг трилогията - Witcher 3: Wild Hunt, която е смятана за една от най-добрите ролеви игри на всички времена, може да се похвали с над 20 милиона продадени копия от премиерата си през май 2015 г. до днес.

За незапознатите с книгите или игрите, вещерите са професионални ловци на чудовища, които като деца преминават през специално обучение и процес на генетична мутация, даващи им свръхестествени способности. Освен в битки с митични същества, вещерите често биват въвличани в политическите игри на различни крале и магьосници.

В ролята на Гералт, известен още като Белия Вълк, влиза Хенри Кавил, който всички познаваме като Супермен от последните няколко филма на Warner Bros. и DC Comics. Освен Гералт, централно място в сериала имат младата принцеса Цирила, по-известна сред феновете като Цири(Фрея Алън), и магьосницата Йенефер(Аня Шалотра)

Очаква се премиерата на сериала да бъде в края на 2019 г., но за момента няма точна дата.

Ето го и трейлъра.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.