Обратно в детската градина - 176 отварят врати

Родителите със забрана да влизат вътре

26 май 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли на територията на Столична община подновяват работа.
Родителите на общо 11 849 деца са заявили желание да изпратят децата си в общинските детски градини днес. Това е 26% от общия брой на посещаващите. В самостоятелните детски ясли децата ще са 860, което е 43% от посещаващите.

По данни на директорите родители на деца от 6 детски градини не са заявили желание децата им да посещават в предстоящата първа седмица. 
В 7 детски градини - пет в район "Студентски" и по една в район "Надежда" и "Илинден" се извършват неотложни ремонтни дейности.
Очаква се детските градини в „Студетски“ и „Илинден“ да отворят врати на 1 юни, а детската градина в „Надежда“ да отвори врати в средата на юни.
 Директорите имат задача да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и 4 пъти на ден дезинфекция на помещенията.

 Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал на детската градина, като децата с висока температура и грипоподобни симптоми трябва да останат вкъщи до пълното им възстановяване. 
Необходимо е да се осигури дистанция между различните групи, както и между персонала, и родителите. Увеличава се времето за провеждане на занимания навън при хубаво време.
Посещенията на родители вътре в помещенията ще остане забранено, както и преди затварянето на детските градини. 

 

Коментари
Последни видеа