Роналдо: Защитата на човешкия живот трябва да е над всички други интереси

Опровергаха новината, че превръща 2 свои хотела в болници , заради коронавируса

16 март 2020 г.

Снимка: Guliver / Getty

Невероятна новина взриви мрежата вчера: Роналдо превръща 2 свои хотела в болници, за да помогне в борбата с коравируса в Португалия. Бяха посочени и конкретните хотели Pestana CR7. Единият от тях се намира на живописния остров Мадейра - на 300 метра от яхтеното пристанище, другият – в историческия център на Лисабон.
Роналдо щял да поеме разходите по реорганизацията им и той лично щял дава заплата на лекарите и на другите медицински работници, за да не товари здравната система на страната. А лечението и престоят в четири звездната „болница“ щяло да бъда безплатно, съобщи The Daily Mail както и много други медии вчера.

Няколко часа по-късно новината бе опровергана.

Кристиано Роналдо, който в момента е под карантина заради коронавируса, обаче отправи трогателно обръщение към последователите си в инстаграм.

„Светът минава през много труден момент, който изисква първостепенна грижи и внимание от всички нас. Аз днес ви говоря не като футболист, а като син, като баща, като човешко същество, загрижен за последното развитие, което засяга целия свят.
Важно е да следваме съветите на Световната здравата организация и на правителствата как да се справим в настоящата ситуация.
Защитата на човешкия живот трябва да е над всички други интереси. Бих искал да подкрепя всеки, който е загубил някой близък, както и тези, които се борят с вируса както моя съотборник Даниеле Ругани и ще продължа да подкрепям невероятните здравни професионалисти, които излагат собствения си живот на риск, за да спасят и да помагат на други.“

Снимка: Instagram

 

 

 

Коментари
Последни видеа