Салма Хайек бори домашно насилие под карантина

Актрисата ще финансира организации, осигуряващи защита, образование и здравна грижа за малтретирани жени

21 май 2020 г.

Снимка: Guliver / Getty

Номинираната за „Оскар“ актриса Салма Хайек  стартира кампания срещу домашното насилие в условията на изолация заради коронавируса , съобщава JakartaPost.

#StandWithWomen ще се води от модната марка Gucci

И инициативата ѝ #Chime For Change („Камбанен звън за промяна“), основана от Хайек и Бионсе. Звездата от „Десперадо“ и „Фрида“ ще подпомага финансирането на организации, осигуряващи защита, достъп до образование и здравна грижа на малтертирани жени и момичета.

Едно от най-обичаните латино лица в света на киното призова милионите си последователи в социалните мрежи да "бъдат солидарни с жените".

"Оттегляме се в домовете си, за да се предпазим от заплахата на Covid-19, но какво става, ако самият ни дом е заплаха?“, запита Хайек в Instagram. „Толкова е важно да заемем позиция срещу половото насилие . . . Наистина можем да постигнем промяна, ако обединим гласовете си и изкрещим "стига вече!".

Държави по цял свят наредиха хората да не излизат от домовете си, за да ограничат огнищата с новия коронавирус, но

Мерките за изолация могат да са като капан за жените

Затворени в къщи с човек, който ги малтретира, без възможност да потърсят помощ.

Кампанията #StandWithWomen се води в партньорство и с фондацията "Керинг", която се бори с домашното насилие в Северна и Южна Америка, Западна Европа и Азия.

 

Коментари
Последни видеа