Синът на Петя Дикова и Илиян Любомиров навърши 2 годинки

Поетът: Преди 2 години той ме направи баща. Дано аз успея да го направя човек

23 април 2021 г.

Снимка: фейсбук 

Синът на Петя Дикова и поета Илиян Любомиров -  Александър, навърши 2 годинки. По този повод и Петя, и Илиян написаха мили думи и пуснаха семейни снимки в личните си профили във фейсбук и Instagram:

„Уж ние ги носим на ръце, а откакто ги имаме, двамата с Илиян не стъпваме по земята. Честит рожден ден, Александър!“, написа под снимката журналистката и водеща Петя Дикова.

Както е известно Александър се роди на 22 април 2019 година, а малкият Илиян дойде на бял свят малко преди Коледа.  


 

Снимка: Instagram 

„Моето голямо момче има рожден ден. Преди 2 години той ме направи баща. Дано аз успея да го направя човек!," пък написа таткото-поет.

"Последните 2 години аз съм баща и всичко останало. Затова и темата за бащинството с произтичащите страхове, уроци, отношение, грижа, стигми и табута е тази, около която се върти светът ми. Бъркам, поправям се,

по хиляди пъти на ден чувам „тати-тати-тати“, медитирам, ходя с петна по дрехите

понякога и с кръгове под очите винаги, малко „не пипай това“, малко „не яж онова“, а накрая заспивам до момчета и Пипи и само това има значение.“

Двамата с Петя бяха избрани за лица на съвременното родителсто. В кампанията „Модерно родителство“ те разказват за своя опит, правят коментари и споделят техните собствени „уроци“, които са научили от децата си, отговарят на въпроси на свои последователи в социалните мрежи и поддържат отворен диалог с тях по всички въпроси, които ги интересуват.

Ето едни от тях, който сподели Илиян:

"Всъщност да си родител е супер. А да си модерен родител означава да намираш баланса между „едно-време-баба-ти-еди-какво-си“ и новите течения. И да оставаш с разсъдъка си. И да се наспиваш от време на време, защото изтормозени родители означава изтормозени деца. И да пиеш вода. И в събота без значение колко ти се остава с книга в леглото да се вдигаш и да отиваш на разходка, за да дишат децата ти чист въздух. 
Има хиляди дефиниции на доброто родителство.“

Мона Василава

 

Коментари
Последни видеа