Стилиян Петров: Днес децата ми четат за битката с рака, не за постиженията ми във футбола

Бившият капитан на „Астън Вила“ се похвали с лиценз за треньор от УЕФА

11 юли 2020 г.

Снимка: Instagram Stiliyan Petrov

Един от най-успешните български експорти в световния футбол – Стилиян Петров, е на път да реализира мечтата си да се върне в играта. Той се похвали, че

След две години усилена работа е успял да вземе УЕФА-про лиценз

Който му позволява да тренира отбори от елитните дивизии. И докато една от мечтите му е свързана с това да се завърне в „Селтик“ като менинджър, другата е свързана с трети наследник.

„Паулина за сега се дърпа. Не знам дали ще мога да имам дете след толкова интензивен курс на химиотерапия, но има изключения от правилото.“, сподели той за bTV.

Със съпругата му са заедно от 19 години и минаха през много сътресения, най-тежкото от които възстановяването на халфа от левкимия. Петров пребори болестта през 2016, като лечението му се превърна в национална кауза за британските запалянковци и футболния елит на Острова.
Семейството има двама сина – Стилиян-младши и Кристиян, които вече вървят по стъпките на баща си.

Пъпът на Стилиян е хвърлен на  стадиона на „Селтик“

„Мислех, че ще стане нападател, а той се оказа вратар. И двамата се развиват добре, Стилиян е с много голям талант, но по-мързелив, а Кристиян прилича повече на мен – той няма чак толкова голям талант, но компенсира с труд и инат.“, казва бившият капитан на националния ни отбор. „Докато бяха малки, играех футбол. Дразня се, че сега като напишат името ми в интернет, не четат за постиженията ми в спорта, а за битката ми с рака.“, добавя Петров.

С Паулина не спестяват на децата си нищо от кошмарния период на възстановяването му. Макар и малки, те са го виждали в изключително критично и безпомощно състояние. „Особено Стилиян. Бях друг човек, много напълнял, без коса. И двамата задават въпроси и ние им даваме само истината, за което са ни благодарни.“, откровен е футболистът.

Коментари
Последни видеа

С приятел

10 август 2020 г.