Свежо зелено - цветът на 2017 (галерия)

Жизнерадостният нюанс, избран от "Пантон", около нас

06 януари 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

Свежият нюанс „зеленина” е водещият цвят на 2017 г. Той бе определен от института за бои „Пантон”, съобщава Мениджър нюз.

"Жизненото зелено с жълт оттенък е един вид отговор на тежката 2016 г. и е признак за желание за обновяване и възстановяване на връзката, както с природата, така и с важните за човека неща", каза Лори Пресман, вицепрезидент на института, цитирана от Асошейтед прес.

Нюансът „зеленина” е характерен за първите пъпки и стръкчета трева през пролетта.

Снимка: Guliver / iStock

Той напомня и за исторически периоди на големи културни промени, като движението на суфражетките, за 20-те години на миналия век и протестите за расова справедливост, за психеделичното движение през 60-те и 70-е години.

Освен утвърждаващите се почини за рециклиране и раздаване на ненужни вещи, вече се налагат и зелените покриви, зелените пространства, вътрешните вертикални зеленчукови градини.

В интериорния дизайн има тенденция към свързване с външните елементи чрез отворени пространства и големи прозорци, стремеж към внасяне на природата в домовете чрез нарисувани горски пейзажи на стените или жив мъх по тях.

За да се настроим за този нюанс ви показваме видео и колекция от фотограии на неща, заредени с позитивно зелено:

 

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.