Удивителната реакция на 12-годишно момче при среща с мечка

Алесандро пресякъл територията на животното по време на семеен излет в Алпите

03 юни 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Клипче с 12-годишно момче, което запазва удивително самообладание при неочаквана среща с мечка в гората, стана вайръл в Twitter. Детето успя да премине през изключително стресиращата ситуация по блестящ начин под инструкциите на семейството си, което въпреки шока успяло да заснеме цялата случка с телефон за поколенията, пише LadBible.

Младият Алесандро бил на излет със семейството си в района на Спорминоре

Трентино, Италия, когато пресякло територията на дивото животно.

В страховитото видео се вижда как момчето остава спокойно и се придвижва бавно и тихо с цел да не подразни едрия звяр, докато в това време майка му и нейният приятел го увещават да не се паникьосва. В напрягащ нервите кадър

Момчето се спуска плавно надолу по хълма, оставяйки мечката на метри след себе си

Лавина от поздравления за смелостта заля момчето в социалните мрежи. „Разбира се, че ако видите дива мечка за пръв път в живота си и тя е толкова голяма, ще хукнете да бягате, но този млад смелчага се справи блестящо. Поздравления за увереността!”, написа под публикацията потребител.

За щастие на цялото семейство, мечките нямат навика да напададат хора при нормални обстоятелства. Но този факт несъмнено няма да попречи на мнозина да се втурнат инстинктивно да бягат и по този начин да я предизвикат да ги подгони. А всички сме чували за скоростта и издръжливостта при бягане на тези едри горски бозайници.

 

Източник: Gospodari.com

Коментари
Последни видеа