Ваня Джаферович: Карам се на децата, после ги целувам

Бившият футболист играе пожарникар в новия бг сериал „Ягодова луна“

18 февруари 2020 г.

Снимка: Facebook Vanja Dzaferovic

Ваня Джаферович е безпощаден като футболен стратег, но като баща е най-добър приятел и аниматор на пълно работно време с децата си – 8 годишната Леа и 5-годишния Бо.

„Карам им се, но после много бързо започвам да ги целувам, да се шегувам с тях. Авторитет в смисъла на страх  от мен – никакъв. Жена ми казва, че не така не бива и развалям дисциплината, но те са най-голямата ми слабост.“, казва за Нова тв маркетинг мениджъра на „Берое“.

Най-тежкият му личен момент е през 2012 г, когато се ражда дъщеря му Леа

Месец след като бебето и съпругата му – гримьорката в „Като две капки вода“ Евгения се прибират у дома, той къса коленни връзки. Жена му се бори с парализа на лицето и така двамата с новородено на ръце – тя с фациалис, той с патериците, заминават за Хърватска. Джаферович бил с черен печат в паспорта и нямал право да остане в България. Недоразумението с документите се оказало неочакван бонус – Ваня успял да прекара с баща си последните 4 месеца от живота му. Семейството не предполагало, че той си отива.   

След като излезе от зоната си на комфорт в „Като две капки вода“ и се класира втори в един от сезоните на „ВИП Брадър“, Джаферович влиза в друг проект на Нова – сериалът „Ягодова луна“.

Там играе пожарникар заедно с утвърдени актьори като Асен Блатечки и Александър Сано. „Хората говорят, че се бутам навсякъде 

Нито веднъж не сам вдигнал телефона да се предлагам на някой, за да се излагам по телевизията

За сериала ме викнаха на кастинг, героят бе хърватин с майка българка. Близко до моята история. Взеха ме веднага.“, разказва Ваня. Той се учудил от подкрепата, която срещнал на терен.

Сано и Блатечки му помагали всеки пък, когато имал казус как да изиграе дадена сцена. „Свикнал съм с агресията във футбола, там е психо атака от първата минута и всеки гледа да те смачка. Тук намерих приятели.“, признава Джаферович.  

Коментари
Последни видеа