Влизаме в джаза с „Чикаго“ в НДК

Държавна опера Варна взима лиценза за българската адаптация на бродуейския мюзикъл

17 февруари 2020 г.

Снимка: Държавна опера Варна

Пролетта идва в ритъма на All That Jazz – на 31 март в зала 1 на НДК софийската публика ще гледа за пръв път бродуейския мюзикъл “Чикаго”.
Лицензът за българската версия на продукцията е на Държавна опера Варна, която влага огромен артистичен и професионален ресурс, за да отговори на изискванията на създателите на оригинала.

Актьорите в главни роли минават 6 часов кастинг

а до сцената стигат познатият от „Шоуто на Слави“ Мариан Бачев (Били Флин), Десислава Николова (Вилма Кели) и Лилия Илиева в ролята на бускрупулната убийца Рокси Харт.

Режисьор е Борис Панкин, джаз бендът ще бъде дирижиран от Страцимир Павлов, а двучасовият спектакъл си има денс капитан в лицето на хореографа Анастасия Неделчева. Тя изпълнява ролята на една от шестте убийци в прочутото затворническо танго и преминава през всяка по-голяма или по-малка хореография като солов танцьор.

Сюжетът на “Чикаго”

Разказва за кабаретна актриса, която убива любовника си

Но с помощта на високоплатен адвокат успява да убеди съда в своята невинност и да стане звезда в очите на пресата и обществото.
Оригиналът на мюзикъла (1975) е на Боб Фос, един от най-големите американски хореографи и режисьори.
Римейкът на „Чикаго“ в памет на Боб Фос (1996) е отличен с 6 награди „Тони“, 2 приза "Лорънс Оливие" и "Грами" за най-добър шоу албум. “Чикаго” държи рекорда за най-дълго игран римейк на Бродуей. Преведен на 10 езика, мюзикълът е гледан от над 17 милиона зрители в цял свят.

Билети за събитието се продават в мрежата на eventim.bg на цена от 20 до 50 лв.

 

Коментари
Последни видеа