За дядовците по света Пол Маккартни написа детска книжка

Hey, Grandude! разказва за приключенията на готин дядо и четирите му внука

06 септември 2019 г.

Снимка: Guliver / Getty

Пол Маккартни написа детска книжка, която тези дни излезе на пазара във Великобритания. Тя разказва историята на весел старец, който наричат просто - Hey, Grandude! , което може да се преведе като „Ей, готино деденце!“, съобщава Би Би Си.

Почитателите на „Бийтълс“ ще открият вероятно препратка към известната песен от миналото "Hey, Jude ", чийто автор е Маккартни. Написана, за да ободри Джулиан – синът на Джон Ленън, който трудно преживява развода на родителите си.

Може идеята първоначално да е била такава, но всъщност с Grandude внуците на Маккартни се обръщали към него. А, както и известно, те са 8 на брой – дъщеря му Стела както и Мери имат по 4 деца.

„Веднъж някой от тях каза: Деденце, можеш ли да го направиш! И това обръщение си остана. Хлапетата ме наричаха така на шега. И си помислих, че това наистина и весело. Това трябва да е един много  готин дядко. Така и написах няколко истории за него“, разказа преди време той в интервю за вестник Times.

Както съобщава сайта на издателството Puffin "Hey,Grandude„ разказва историята на самоотвержен дядо-пътешественик, който пътува със своите 4 внука, въоръжен с вълшебен компас, с вълшебни цветни снимки и заедно се отправят в търсене на страхотни приключения.
Илюстрациите към 32-страничната книжка прави Катрин Дърст, която и преди това е оформяла детски книги.
Това не е първият писателски опит на Маккартни в областта на детската литература.
През 2006 година той написа приключенската история „Високо в облаците“ в съавторство с Джеф Данбар и Филип Арда.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа