Зеленото бъдеще на децата ни: примерът на Белослава и Емил Чолаков

Певицата и тв водещият с клипове за кампанията "Има смисъл"

15 юли 2016 г.

Какво се случва с милионите използвани пластмасови бутилки? Колко пъти може да се рециклира хартията? Колко дървета спасяваме с рециклирането? Как лесно и удобно да събираме разделно у дома?

На всички тези въпроси отговарят певицата Белослава и Емил Чолаков в четири кратки клипа за пътя на отпадъците. Двете популярни лица вярват в ползите от рециклирането и искат да оставят на децата си по-чиста околна среда. Затова подкрепиха кампанията „Има смисъл“, която ни разказва какво се случва с празните опаковки след като ги изхвърлим и как усилията ни днес правят едно по-добро „утре“ за децата ни – по-чиста природа, с по-малко сметища и изгорени отпадъци.

„Има смисъл“ е кампания на Екопак България, организация за разделно събиране на отпадъци от опаковки, която работи за изпълнение на задължителните зелени политики на ЕС. Миналата година Екопак направи проучване сред потребители, според което 65% от българите събират разделно. В същото време организацията получава много запитвания какво всъщност се случва със събраните отпадъци. Така решава да покаже пътя на изхвърлените опаковки от контейнера до получаването на нови продукти – тетрадки, кашони, бутилки за вода.

Кратките истории, разказани от Емо Чолаков и Белослава, можете да гледате тук.

А рециклирането на 1 тон хартия спасява от изсичане 13 дървета. Има смисъл.

Коментари
Последни видеа

Тъгата е

04 февруари 2023 г.