Жената-войн Мулан омагьосва с първи епичен трейлър

13 юли 2019 г.

Лиу Ифей, позната от "Забраненото кралство", като Мулан, снимка: "Форум филм България"

22 години след вълшебно красивата анимация "Мулан" - едно от най-ярките произведения в репертоара на "Дисни", историята, базирана на древнокитайската поема „Баладата за Мулан“, се завръща с великолепна игрална версия.

Сюжетът разказва за императора на Китай, който издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията, за да защитава страната от нашествията на севера. Тогава Хуа Мулан, най-голямата дъщеря на уважаван войн, предприема стъпки, за да заеме мястото на болния си баща. Автентичната атмосфера на величествения Китай е пресъздадена с традиционно за епохата облекло, приказни градини и царствен дух.

Маскирана като мъж на име Хуа Джун, Мулан изучава всяка част от пътя на истинските войни и впряга цялата си вътрешна сила, за да развие потенциала си. Тя отказва да бъде просто една съвършена част от неизменните семейни и дори национални традиции, приемайки брак, предварително уговорен от баща ѝ. И решава да се бие наравно с мъжете. След изключително тежка подготовка по бойни изкуства, тренировка на духа и уменията, смелото момиче ще трябва да защити дръзкото решение, което взема, и да защитава своя мъжки образ докрай.

В новия филм участва международен актьорски състав: Лиу Ифей ("Забраненото кралство", "Имало едно време") като Мулан, Джет Ли ("Герой", "Непобедимите"), Дони Йен ("Rogue One: История от Междузвездни войни") като командира Тунг, Джейсън Скот Лий ("Тигър и Дракон") в ролята на Бьори Кан и др. Режисьор е Ники Каро, а ще се справи ли смелата Мулан с дълга към родината, ще разберем на 27 март 2020 година в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Коментари
Последни видеа