Ваня Джаферович: Децата ще наваксат с уроците, здравето е най-важно

Футболистът сравнява пандемията с войната, която преживява като малък в Югославия

25 март 2020 г.

Снимка: Instagram Vanja Dzaferovich

Под каранитна заради коронавирус, или във война – за футболния стратег Ваня Джаферович, отраснал с престрелките в Югославия, няма особена разлика.

Тогава имахме видим враг, който беше човешкия фактор

А сега не знаем какво да очакваме. Иначе пак беше така – празни улици, работеха само магазини и болници, и чакахме новините.“, сподели за Нова тв бившия маркетинг шеф на „Берое“.

Джаферович е в изолация с две деца – 8-годишната Леа и 5-годишния Бо. Съпругата му Евгения няма никаква работа като гримьор заради рестрикциите за разпространението на заразата. Карантината кара малките да пощуряват, защото преди извънредното положение в държавата били с гнойна ангина и пак си стояли вкъщи. „Синът ми скача, беснее, играе „Супер Марио“, той е в негов си филм. Дъщеря ми е първи клас, учи онлайн и е много съвестна. Стои си 2-3 часа, пълен фокус, праща на госпожата домашни във Вайбър. Няма грешка.“, похвали момиченцето си победителят от риалитита като „Сървайвър“.

Ваня не се притеснява за образованието на децата си

Дори и за това на по-големите, които очакват матури и кандидатстудентски изпити. „Заради войната пропуснах втори клас, започнах направо трети. Вуйчо ми тогава беше на 17, и на него не му се отрази фатално този пропуск, наваксва се всичко в образованието. Най-лош ще е удара по икономиката, но да стиснем зъби, ще се изправим. Здравето сега е най-важно.“, казва Джаферович.

 

Цеци Илиева

Коментари
Последни видеа