Димо от P.I.F. играе на листчета и кукли с дъщеря си

Актьорът винаги купува на Ая плюшени животни с „правилен“ поглед

07 януари 2020 г.

Снимка:  "Пощенска кутия за приказки"

Куклен театър за десерт е редовна опция за забавление в семейството на фронтмена на P.I.F. Димо Стоянов. Дъщеря му Ая е в предучилищна и все по-често иска да изписват думички, но нищо не ги забавлява така както диалог между две плюшени животни. „Още преди да проходи ѝ беше любмо. И досега е така, фантазията ѝ работи на пълни обороти, развива характери и ситуации. Винаги ѝ купувам играчки, които гледат „правилно“. Нали се сещате как едно мече, например, може да има поглед на Робокоп, или обратното – като му обърнеш главата и си казваш „Ей, то сякаш наистина ме вижда!“, разказва за noviteroditeli.bg музикантът.

Двамата често играят и на „листчета“ -  тогава целта е Ая да подскаже с максимално изразителни жестове на ръцете думата, която трябва да бъде позната.

А някой кара колело

Двамата редовно карат „Колело“ заедно, но веселяшкият хит на P.I.F. не е любимата песен на Ая.
Тя харесва най-много „Огън“, която Димо пише специално за нея. В емоционалното видео към парчето се вклюват дузина звездни татковци, приятели и колеги на рокаджията от НАТФИЗ, като Любо Нейков, Китодар Тодоров и Деян Донков.

Ая често изпълнява ролята на качествен контрол за песните на бандата. „Когато запишем някое демо, пускам го в колата и ако до детската градина е започнала да си го тананика, значи това е парчето!“, казва Димо.

Щастие на четири лапи

Ая израства с голдънретривъра Артур, а малко преди да се появи сестричката ѝ Елизабет през лятото на 2019 г се сдобива с Арета – мини пудел, кръстен на соул дивата Арета Франклин. Животинката третира момиченцето като сестра и връзката им е много силна.

Димо Стоянов не е от родителите, които планират бъдещето на детето си още преди да е проходило.

„Иска ми се да е все така любопитна към света, да не спира да учи нови неща и да извлича уроците от тях, пък дори те да са неприятни. Да не се страхува от това. 
Да бъде честна към себее си, защото това ще й позволи да вкарва енергия само в нещата, които обича. Да не прави нищо в живота на всяка цена.
“, споделя музикантът.

 

Коментари
Последни видеа

Бъди различен

06 август 2020 г.

Цар куче

05 август 2020 г.