Защо изкуството е важно в живота на майката

Жената е най-силна в интуицията си, а творчеството неизменно я подхранва

07 февруари 2018 г.

“Жената е сътворяваща и всяка нейна дейност изисква въображение и артистизъм. Да разреши ситуация, да реагира, да съобрази, да забелязва и всичко накрая може да не е логическо, но сработва във всекидневието ѝ. Всичко това е творчество и ни е вродено да виждаме красотата!

Женя Андонова, художник

Онзи момент, в който "даваме всичко в себе си“ на своята рожба... Когато се превърнем в майки, ролята ни е да въведем едно малко същество в света на големите с всичко, което му е необходимо: здраве, емоция, възпитание, сила, любов. Но, за да можем да го правим цял живот, имаме нужда да се зареждаме, от подхранване своята изначална същност на силни, емоционални, нежни и променящи света личности с красота и изкуство.

Всяка от нас се ражда с творческо усещане за света, със силна интуиция и енергия да създава. Но някъде след това малко се отклоняваме от предопределеното. Искаме да сме „мъжки момичета, които не плачат“, да сме с „вратовръзка“ на врата и куфарче в ръката, но с висок ток и изящна външност. Как се постига баланс?

Като се вгледаме в себе си и си позволим да се усещаме женствени.

„Изкуството е начин да се балансирам, а бижутата са изкуството, което ме кара да се чувствам завършена.“

Стефания Крумова, специалист в сферата на приложните изкуства

Защо се раждаме с естествен усет към изкуството, а после го забравяме? Всяко дете е щастливо, безгрижно, мечтаещо, защото твори непрекъснато. Рисува, играе, създава приказки и игри всеки ден.

Да го правим и ние, когато сме пораснали - това предлага „A Day of ART”. И уверява, че всяка жена, дори да не се е докосвала до творчески дейности,  съумява интуитивно да опознае изкуството, да се отпусне и да сътвори нещо прекрасно, ако следва съветите на художници, ландшафт архитекти, специалисти по бижута и пластично изкуство.

„Жената е най-силна в интуицията си, а изкуството неизменно я подхранва.“

Христина Гераскова, ландшафт архитект

Ако се чувствате вдъхновени, можете да проверите на практика колко е вълнуващо да създаваш красота на 17 февруари. Повече информация можете да научите тук.

Коментари
Последни видеа