Детето запомня завинаги родния си език още в първите 5 месеца

Учени: Говорете с бебетата колкото се може повече

15 октомври 2018 г.

Снимка: Guliver / iStock

Удивително откритие - южнокорейски специалисти стигнаха до извода, че знанията за родния език, които децата получават в първите пет месеца от живота си, в бъдеще никога не се губят.

Даже, ако човек замине за друга страна в много ранна възраст и забрави родната реч, съобщава letidor.ru.

В изследването участвали възрастни хора, родени в Южна Корея и осиновени от холандски родители преди да са навършили 6 месеца.

Всички те говорели на холандски и не помнели майчиния си език, но при произнасянето на непознати за тях думи на родния им език нямало чужд акцент. Техни връстници, родени и израсли в Холандия, имали ярко изразен акцент при демонстрацията.

Ръководителят на проучването Джиун Чои е убеден, че получените резултати са изключително важни от практическа гледна точка.

"Изучаването на езика започва още в първите месеци от живота на детето и тогава се запазват полезни езикови навици. Затова се старайте да говорите на своите бебета колкото може повече, за да усвоят това, което им казвате“, съветва Чои и е уверен, че най-важните езикови навици, получени като невръстни, могат да се възстановят след много години без големи усилия.

Еми Спасова

Коментари
Последни видеа

Всяко начало

09 декември 2022 г.