8 разумни покупки за лято с деца

Когато трябва и да ги забавляваме (част I)

Снимка: Guliver / iStock

Разумната организация на почивката често е предпоставка децата да се забавляват, а вие да отдъхнете и да не се занимавате непрекъснато с тях.
Ето няколко разумни покупки, които може да направите преди да тръгнете на почивка на море или планина. Може и да си ги набавите от приятели, за да не товарите излишно семейния бюджет.

Част от тези пособия ще забавляват детето, други ще са необходими за неговата безопасност във вода или под лъчите.

Формички за игри в пясъка

Класика в жанра. Има всякакви кофички, лопатки, формички за правене на фигури от пясък, водни кули, колела ...
Някои са комплектовани в лека раница и детето може да си ги носи и само. Подходящи са за игра на хлапета от 2 до 4 години.


Снимка: авторът
Те често се предлагат и по сергиите на курортите, но е разумно да си ги носите – било от предишна година или да ги купите предварително. Цените им по морето са значително по-високи.

 

Надуваем пояс с глава на животно

Розовите пеликани са хит тази година. Достатъчно е да видите снимки от морето, които вашите приятели слагат във фейсбук. Яркият цвят привлича погледа на детето, а високата шия, която може да хване с 2 ръце, му създава някаква сигурност и спокойствие във водата.

Някои модели имат и допълнителна вътрешна седалка, която дава по-стабилна опора във водата.

Снимка: авторът

Надуваеми възглавнички за ръцете

Според едни специалисти с тях детето е сигурно и може да се отпусне и да плува. И ги предпочитат пред обикновен пояс. Според други – това не е така.
За безопасност във водата въобще не може да се говори. Единственият начин да сте сигурни в безопасността на хлапето, е когато сте до него и не го изпускате от очи.

Ако е до 6-годишна възраст, надуваемите възглавнички за ръце както и възглавниците за гръб, които се носят като жилетка, по-скоро дават на детето повече сигурност. Едва ли ще са от помощ, ако опитвате да го научите да плува.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа