Време за приказки: Вече ще подреждам

Нова история от поредицата на Силви Брайт

19 октомври 2018 г.

„Вече ще подреждам“ е втората книжка от поредицата „Веселата Джунгла“ на Силви Брайт. Тя е автор и на находчивата "Защо си мием ръцете?", а както споделя Силви: "В момента рисуваме и трета книжка, която ще е посветена на маниери, докато се храним на маса." 

Но настоящата история, за която искаме да ви разкажем, поднася темата за подреждането и въобще - за реда, по един красиво илюстриран и забавен начин, чрез различни приключения и ситуации на малкото хипопотамче Били.

Били, също като всички деца, обича да си играе до късно вечер с любимите си играчки – дракон, вълшебник и камион. Преди лягане обаче, на хипопотамчето въобще не му се подрежда и постоянно отлага прибирането на играчките за следващия ден.

С помощта на мънички вълшебства, играчките поставят Били в различни, необясними ситуации като успяват да му покажат, че и те имат нужда от почивка всяка нощ и също искат да си спят в тяхната къща – кутията за играчки.

В книжката няма дълги и отегчителни лекции, които да обясняват как трябва да сме отговорни и как никой не е длъжен да върви след нас и да подрежда. Книжката предоставя на родителите възможност да напомнят на децата си как подреждането на играчките е важно по интересен, цветен начин, без това да бъде досадно и уморително.

Историята е шарена, динамична и непредсказуема, а големите, цветни картинки са оставени да доразказват всяка ситуация.

А ето и видео към цветната и възпитателна приказка.

Коментари
Последни видеа