12 години заедно: любовната история на Шакира и Жерар Пике

Припомняме детайли от тяхната необичайна връзка

05 февруари 2022 г.

Снимка: Guliver / Getty

На 2 февруари Шакира празнува 45-ия си рожден ден. На същия ден, но 10 години по-късно, се ражда и нейният любим, футболистът Жерар Пике.
В чест на двойния празник припомняме историята на развитието на отношенията на двойката.

Запознават се с песен

През 2010 г. песента на Шакира Waka Waka става официален химн на Световното първенство. Защитникът на Испания Жерар Пике също участва в заснемането на клипа. Така за първи път той се среща с Шакира.
Отначало и двамата твърдят, че са само приятели, въпреки че още в този момент медиите започват да говорят за романа им.
Малко след края на световното първенство Шакира се раздели с гаджето си, сина на бившия президент на Аржентина Антонио де ла Руа, с когото има връзка от повече от 10 години. Отношенията ѝ с Антонио са далеч от идеалните - той постоянно я ревнува, следи, не харесва нейните по-разголени клипове и я критикува.
През февруари 2011 г. папараци снимат как Шакира и Пике се целуват – снимката обикаля по медиите, но двамата  нищо не коментират за връзката си.

Дългоочаквано признание

Връзката на Пике и Шакира се наблюдава „от близо“ от испанския национален селекционер Хосеп Гуардиола. За него е важно футболистът да спазва режима и да отделя достатъчно време на спорта, не на любимата си.
Освен това Гуардиола не одобрява вниманието на пресата към играча и на практика го принуждава да признае за връзката си.
Приблизително по същото време Шакира също признава за романа помежду им.
Тя публикува в социалните мрежи снимка с любимия си, придружена от надпис „Представям ви моето слънце“.

След като двамата престават да крият връзката си, често са засичани на обществени места да се прегръщат или целуват.

Снимка: Guliver / Getty

Слухове за изневяра

Пресата обича пикантни случки около знаменитостите. Не винаги обаче става ясно дали това е истина или търсене на сензация.
И така, преди няколко години таблоидите писаха, че певицата е видяла романтична кореспонденция с някакво момиче на телефона на Пике и според писанията това ги отдалечило за известно време.

Семейно щастие

Жерар Пике и Шакира са заедно повече от 10 години и през това време чувствата им не са угаснали. В същото време те не бързат официално да станат съпруг и съпруга. Според тях брачният документ не е доказателство за любовта и щастието в една връзка.
Влюбените отглеждат двама сина: през 2013 г. се роди първородният им син - Милан.

Снимка: Guliver / Getty

Две години по-късно - през 2015 г. - се ражда и второто им дете - Саша.

След раждането на първото си дете, Шакира признава в интервю, че е готова да роди на Жерард още осем или девет деца и да събере цял футболен отбор.

Снимка: Guliver / Getty
Всички приятелки на играчите обаче се шегуват по този начин.

По материали на Lady.mail.ru , Мона Василева

 

Коментари
Последни видеа