3 забавни идеи за дъждовен почивен ден

Помогнете на дъщеричката ви да си направи необикновен гердан

18 октомври 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Комбинацията от дъждовен ден и скучаещо малко дете със сигурност не е лесна за преглъщане. На всеки родител се е случвало да се чуди какво да прави, след като изчерпа всичките си налични идеи и играчки. В такава ситуация на помощ идва фантазията. Ако имате момиченце, може да му предложите само да си направи необикновен гердан. Необикновен, защото е от нестандартни материали.

Първо – тази игра отнема известно време, тъй като е бавна, което пък е добре за вас, защото ще може да свършите нещо важно, докато дъщеричката ви се занимава. Второ – ръчното правене на гердани и гривнички е много полезно и препоръчвано от специалистите творческо занимание, тъй като стимулира фината моторика, концентрацията, повишава вниманието и действа успокояващо на детето.

Ето три идеи, които може да пробвате у дома.

Есенни бижута

Подходяща е за по-големи деца, защото все пак се работи с игла и малките може неволно да се наранят. Пригответе различни есенни „мъниста“, по-голяма и дебела игла, плътен конец. „Мънистата“ могат да бъдат от плодчета шипка или калина, царевични зърна, шапчици от жълъди и изобщо всичко есенно, което ви привлече окото, не е отровно и е достатъчно меко, за да не изпита детето затруднения при нанизването.

Снимка: Shutterstock

От фина хартия

Необходимите материали са различни нюанси фина хартия – тишу, ножица, ефектна връв и телбод. Нека детето изреже квадрати от хартията, след което да ги нагъне на хармоника. Следващата стъпка е да прикрепи центъра с телбод и подреже връхчетата под ъгъл. Третият етап е да увие хармониката около връвта и да я прикрепи към нея с телбод. И на финала –да разтвори хартията като розичка. Хавайският гердан е готов.

Снимка: Shutterstock

От филц

От различни цветове филц детето може да изреже различни по големина сърца, след което да ги зашие едно върху друго с контрастен конец. Вместо конец, нека използва ефектна връв в един от цветовете на сърцата. За да стане още по-ефектно бижуто, може да добавите и истински дървени мъниста към него.

Соня Димова

Коментари
Последни видеа