8 грешки в съчетанията с дрехи

Допуска ги почти всяка жена, но подсказваме и 8 стилни решения 

13 Май 2019 г.
8 грешки в съчетанията с дрехи

Илюстрация: Guliver / iStock

Съвременната мода много или малко, рано или късно разрушава стереотипите. Някой е казал, че е абсурдно да облечем официално палто с върху дантелена рокля и груби ботуши… Подобни забрани стават все по-малко, просто, защото в модата, като във всяко изкуство забрани няма, но и облеклото и аксесоарите от различни стилове понякога са изключително хармонични един с друг. Но от оригиналните съчетания до безвкусните и нелепи комбинации понякога ни дели една крачка, затова е добре да знаем базовите правила в играта на стилове, а именно:

1. Няколко дрехи с коренно различни шарки едновременно

Веселият или геометричен принтове по принцип са ефектни, но трябва да се използват с мярка. Ако ги комбинирате едновременно, например на полата, блузата и чантата, визуално те ще се изгубят и самото съчетание ще се обезсмисли и ще изглежда нелепо.

Решение: Изберете в сета няколко едноцветни дрехи, на чиито фон принтът ще се отличава, и гледайте шарките да бъдат обединени от един цвят. Интересно стоят заедно рисунки от един тип, но в различен размер, например големи и малки точки.

2. Пренебрегване на аксесоарите

Много жени, учудващо, не обичат да носят бижута, не се чувстват удобно с обеци, пръстени и часовници. И въобще не е казано, че украшенията трябва да са много. Един пръстен, едно колие или само обеци обаче могат да допълнят образа и да му придадат завършеност.

Решение: На яке или право палто добавете голяма брошка на ревера, или шал

На рокля в етностил стои добре едър пръстен или дълъг гердан

Ако обичате да носите черно, цветно фишу на врата, на косата или цветен часовник ще бъде интересно допълнение.

3. Обувки и чанта в един цвят

Не помним кой е измислил правилото, че обувките и чантата трябва да бъдат в един цвят, но то вече не важи. Актуално е да съчетавате тези основни аксесоари по стил и по тон.

Решение: Подбирайте аксесоарите по стил, например към черната коктейлна рокля добавете малка чанта с тънка презрамка, или клъч.

Много е удобно и за щастие – модерно да носите раница. Така че, ако сте с класически обувки по-подходяща е раницата от черна гладка кожа, а за маратонки – спортен тип.

4. Високи ботуши с пола или с рокля под коляното

Това е често срещана комбинация, само че високите обувки в съчетание с дълга пола скъсяват визуално дори много дългите крака. Ако сте със сандали или обувки без пета, също ще изглеждате по-ниски.

Решение: На поли и рокли под коляното отиват обувки, боти или маратонки.

Ако много искате да обуете високи обувки, избирайте пола с дължина над коляното.

5. Дреха с един размер по-малка

Много често жените купуват по-тесни дрехи като „мотивация“ за отслабване, което е грешка, но осъзнаването ѝ винаги е по-късно – когато се чувствате неудобно и пристегнати, а фигурата ви въобще не изглежда така, както сте се надявали и мислите, че целият свят вижда това.

Решение: Тук може да се каже само едно – обичайте се. При избор на каквато и да е дреха се ръководете преди всичко от собственото си удобство, за да не сковават движенията ви нито панталоните, нито ризите, нито никоя част от тоалета.

Илюстрация: Guliver / iStock

6. Овърсайз мания

Якета, блузи, пуловери, ризи и рокли овърсайз са доста популярни от няколко сезона, но всяко прекаляване е враг на стила. Ето защо, изобилието от дрехи с голям размер може напълно да скрие всички предимства на вашата фигура и ще изглеждате като торба.

Решение: Имайте мярка.

Овърсайз е стилно и удобно, но съчетавайте например обемни пуловери с прави панталони или поли. Към свободното палто или риза добавете права или вталена рокля.

7. Панталони с ниска талия и късо бюстие

Стайлинг в духа на Spice Girls и Бритни Спиърс отдавна отиде в миналото, така че голият пъп отдавна не е модерен, а и не е особено удобно да се носите така.

Решение: Ако обичате да носите джинси с ниска талия, обувайте ги в комбинация с широка риза или тениска, която скрива корема.

Когато копнеете да облечете къс топ или риза, вързана на корема, гледайте панталонът под нея да е с висока талия.

8. Неправилни цветови комбинации

Често сме свидетели на грозни цветови комбинации в облеклото, дори до абсурдни съчетания, които бодат очите и карат своите притежателки да изглеждат просто глупаво. Какво ще кажете за черно кожено яке с капси, панталони в сладко розово, резедава тениска и жълта чанта? Има жени, които се обличат така, да…

Решение: Не комбинирайте топли и студени оттенъци, а избирайте дрехи в една цветова гама. Например, в симпатични пастелни оттенъци.

Излишната монохромност е ваш враг, а в черно бяло ще изглеждате като офисслужител. Не се притеснявайте да добавите цветен детайл към едноцветната гама, но с мярка, пише Рамблер.

Здраве

Цветовете, които повишават самочувствието

Да поговорим

10 дрехи и аксесоари, които никога няма да излязат от мода

Да поговорим

4 модни тенденции, които мъжете не харесват

Да поговорим

6 модни тенденции, с които е време да се сбогуваме

Още от Заедно

Има значение как точно държите ръцете си и то говори за отношенията.

Снимка: Shutterstock

Начинът, по който държи ръката ви, издава какво наистина изпитва към вас

Лиъм Хемсуърт. Снимка: Instagram

Лиъм Хемсуърт е на почивка в Гърция с приятелката си

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс. Снимка:Instagram

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс продават имението си

Разтворена книга и цвете в нея. Снимка: Getty

Чудомир за цената на парите

 

Анна Курникова, Енрике Иглесиас и децата. Снимка: Instagram

 

Курникова поздрави мило Енрике за Деня на бащата

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Прегръдката и едно от най-силните успокояващи средства.

Снимка: Shutterstock

Има значение как точно държите ръцете си и то говори за отношенията.

Снимка: Shutterstock

Двама влюбени. Снимка: Getty

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Двама влюбени. Снимка: Getty

Новият епизод от видеопоредицата е посветен на първите думи на бебето.

Снимка: Kaufland

Да поговорим

Бебето произнася първите осъзнати думи около първата година

Новият епизод от съвместната видеопоредица на Kaufland и Българската педиатрична асоциация „Моето бебе расте“ дава ценни съвети за двигателното развитие на детето

Прекалената сънливост може да издава дехидратация.

Снимка: Shutterstock

Здраве

Симптоми на дехидратация при деца

Малките се обезводняват много бързо в топлото време, затова е важно да знаете как да разпознаете това състояние

Илюстрация: Getty

Да поговорим

8 фрази, които рушат доверието на детето във вас

Когато от устата на родителите се изплъзват думи, които нараняват

Лиъм Хемсуърт. Снимка: Instagram

Заедно

Лиъм Хемсуърт е на почивка в Гърция с приятелката си

Звездата от „Игрите на глада“ се среща с модела Габриела Брукс от 2019 г.