Бил Гейтс е убеден, че никога повече няма да се жени

Милиардерът не съжалява за брака с бившата си съпруга Мелинда

06 май 2022 г.

Снимка: Getty

66-годишният основател на Microsoft, филантроп и визионер Бил Гейтс наскоро даде интервю за The Sunday Times, в което разкри отношението си към брака след развод. Милиардерът не смята да се жени отново, но и не разубеждава другите.
Освен това той призна, че ако можеше да се върне в миналото и имаше възможност за избор, отново би предпочел Мелинда пред всяка друга.

„Всеки брак преминава през промени, когато децата напуснат дома. За съжаление моят завърши с развод. Но това беше прекрасен съюз и нямаше да променя нищо. Знаете ли, не бих се оженил за друга, ако имах възможност. Бих се оженил отново за Мелинда“, каза Гейтс.

Снимка: Getty

Въпреки че Бил не крие копнежа по бившата съпруга, самата Мелинда може би не споделя тези чувства - тя мълчи и не говори по въпроса.
Двамата се разведоха през лятото на 2021 г. след 27 години брак и 3 месеца бракоразводна процедура, припомня Hello.

Сред възможните причини за развода беше приятелството на Гейтс с печално известния финансист Джефри Епщайн, обвинен в трафик на непълнолетни с цел сексуална експлоатация.
През 2013 г. Бил също лети с частния самолет на Епщайн, наречен Lolita Express, от Ню Джърси до Палм Бийч.
Гейтс и Епщайн, според публикацията и анонимно потвърдени сведения от служители на фондация Гейтс, двамата са обсъждали възможността за създаване на благотворителна фондация. След като тази информация се появи в мрежата, Гейтс официално изрази съжалението си, че е общувал с него.

Други източници твърдят, че Мелинда е поискала развод заради служебните романи на съпруга си. Поради това Гейтс дори напусна борда на директорите на Microsoft.

Бил Гейтс се среща за първи път с Мелинда Ан Френч през 1987 г. в Ню Йорк по време на брифинг на Microsoft, въпреки че тя отдавна е работила в неговата компания.
На 1 януари 1994 г. двамата сключват брак. Двамата имат три деца - Дженифър Катарин се ражда през 1996 г., три години по-късно - Рори Джон, а най-малката дъщеря Фийби Адел се ражда през 2002 г.

Снимка: Getty
След развода си през август 2021 г., Бил и Мелинда успяха да постигнат споразумение относно многомилионното състояние, придобито за 27 години брак. В съдебното разпореждане се посочва, че са се съгласили да подпишат „споразумение за раздяла“. Според този документ те ще си поделят имуществото, дълга и съдебните си разходи. Как точно ще се случи това, се пази в тайна.
Известно е също, че Мелинда е запазила фамилията на съпруга си.

Коментари
Последни видеа

Всяко утро

01 февруари 2023 г.