Две хлапета пуснаха пиратски кораб в океана

Цял свят следи "Adventure" и им пише във фейсбук

03 май 2018 г.

Снимка: Facebook

Двама братя на 5 и 7 години от Шотландия пуснаха своя кораб играчка на Playmobil в океана през май 2017 г. Той носи на борда си послание – истинско „писмо в бутилка“.
А старицата му във фейсбук непрекъснато дава новини за далечното плуване.
Така цял свят следи малкото корабче,

Премеждията на пиратския кораб "Adventure"

Хари и Оли пуснаха на далечно плаване своето пиратско корабче, конструирано с помощта на части от Playmobil, за да дадат нов живот на играчката и да я вкарат в невероятно приключение.
Затова и нарекоха кораба си „ Adventure“. Той започва плаване преди близо година и още е на вода.

Снимка: Facebook

Круизът му започва от пристанище Питърхед в североизточна Шотландия.

Играчката обаче е малко по-различна от тези, които могат да се купят в магазина. За да може да плува и да не потъне, родителите на двамата малчугани доста са поработили над конструкцията му – той е облицован с полимерно покритие и има специални противотежести, за да не се преобръща от вълните.
И, за да може пътешествието на „Adventure“ да бъде проследено, родителите му правят собствена страница във  Facebook. 

На борда му има послание. То призовава всеки, който намери корабчето на брега, да го върне във водата, но и да напише новини за него във фейсбук.

Снимка: Facebook

От страницата става ясно, че първото му премеждие е било край бреговете на Дания, след това Швеция и Норвегия. Малко по-късно пък намира подкрепа от един истински кораб.
На борда си го вземат моряците от 3-мачтовия норвежки кораб Christian Radich, за да го пуснат отново на вода край Кабо верде ( или Зеленият нос В северния Атлантически океан на запад от Африка.)
Междувременно интересът към малкото пиратско корабче е толкова голям, че то е „спонсорирано“ и е снабдено с GPS, който позволява плаването му да бъде постоянно следено.
А последните новини гласят, че „Adventure“ се движи, прекосил е Атлантическия океан, минал е край бреговете на Гвиана (Южна Америка) и плава на североизток.

Източник: franceinter.fr, адаптация Мона Василева

Коментари
Последни видеа