Каузата на Ненчо Балабанов и новата му песен "Ти избираш"

"С това видео искам да вдъхна вяра на всички деца", казва актьорът

17 януари 2019 г.

Човешка, топла и с много внимание е инициативата на Националната асоциация за приемна грижа и актьорът и певец Ненчо Балабанов, претворена в новата му песен "Ти избираш", която има за цел да покаже, че подкрепата към децата, без значение от трудното им детство, може да доведе до реална промяна както за тях, така и за обществото.

Във видеото участват и певицата Хилда Казасян, както и футболистът Георги Иванов–Гонзо, но главната роля е поверена на три деца, които живеят при приемни родители: Асен от Видинско, Асен от Шумен и Доротея от Плевен. Вижте видеото, което не само разказва три паралелни истории - на бъдещ футболен шампион, на талантлив актьор и на малка певица, но и повдига много въпроси.

А статистиката е следната: към края на 2018 г., 2002 деца са настанени в приемни семейства в България. 1918 от тях са клинично здрави, близо 180 са с увреждания. Най-много са децата в училищна възраст (между 6 и 14 години) - 780, бебетата са близо 650, а тийнейджърите – над 200. Близо 92% от всички деца в приемни семейства са изведени заради риск, насилие или лоша грижа от собствените им родители. 

Почти 60% от децата в приемни семейства през 2018 г. продължават живота си в осиновителни семейства, а всяко 15-о дете е върнато при родното семейство, след преценка за подобряване на родителските умения на биологичните родители или е настанено при близки и роднини. В специализирани институции за деца в България към края на 2018 живеят близо 600 деца.

"С това видео искам да вдъхна вяра на всички деца, че са силни, умни, талантливи и могат да постигнат всичко", каза актьорът в предаването "Тази сутрин" на bTV.

 

Коментари
Последни видеа

Всяко утро

01 февруари 2023 г.