Кейт Мидълтън следва семейните традиции на баба си за възпитанието

За модела на взаимоотношения между поколенията

17 февруари 2020 г.

Снимка: Instagram

Като майка на 3 деца Кейт Мидълтън вече има натрупан стабилен опит. В началото на тази година тя направи проект: “5 големи въпроса“, който е посветен на ранното детско развитие. В рамките на тази инициатива херцогинята на Кеймбридж направи няколко срещи с родители и деца от училище Henley Montessori и в детската градина St Paul's Nursery в работническия район Балол Хит, както и в Музея на науката в Бирмингам и в детския център Ely and Careau  в Кардиф. 
В хода на разговорите тя се интересува какво е важно и какво вълнува родителите, които отглеждат деца до 5 години.

Наскоро Кейт бе гост на Джоан Флетчър, водеща на „Щастлива майка, щастливо дете“. И в разговора естествено бяха обсъдени и някои лични теми.
Кейт си припомни за своето детство и разказа как сега възпитава собствените си деца - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

“Имах страхотна баба, която ни отделяше много време, играеше с нас, занимаваше ни с изкуство, водеше ни в оранжерията, където се занимавахме с градинарство, учеше ни да готвим“ - разказа Кейт за своята баба – Валери Гласбороу.
По време на Втората световна война тя работи в разузнаването и разбива вражески кодове в Блетчли парк (секретна военна площадка от времето на Втората световна война, днес e музей) , а след това естествено става интересен събеседник за внуците си – Кейт, малката ѝ сестра Пипа и брат им Джеймс.
Според признанията на Кейт именно принципите на възпитание на баба ѝ са ѝ помогнали и са я насочили и нея като майка. За нея те са станали модел на взаимоотношения между поколенията в семейството.

„Това, което в детството си получих от баба, се стремя да предам на своите деца. Когато бяхме малки, прекарвахме много време на улицата. И това е нещо, което наистина обичам. Смятам, че това е здравословно както за физическото, като и за умственото развитие на детето и поставя здрави основи. Това е прекрасна среда, в която можеш да прекараш времето си, изграждайки качествени отношения, без да си под натиск „аз трябва да ...“, „ аз съм длъжен“ да направя едно или друго“, признава херцогинята.

Припомняме, че след натоварената седмица на посещения и обиколки Кейт Мидълтън и принц Уилям си взеха почивка от кралските задължения. И това съвсем не е случайно.
В Англия по това време започват традиционните междусрочни училищни ваканции. А това е прекрасна възможност семейството да прекара повече време заедно и да отдели внимание на децата. Да отдели време не само на принц Луи, който е вече на годинка, но и на Джордж и Шарлот, които са ученици. Известно е, че двамата посещават училище „Томас Батерси“ в Западан Лондон. 6-годишният Джордж е там от 2017 година, а Шарлот – едва от миналата година.

Ваканцията за семейството вероятно ще премине по един от двата възможни сценария, пише списание Hello.
Възможно е да отидат на ски в Алпите както направиха през 2016 г. или да отидат в имението си в Анмер Хол в Норфолк.

 

Коментари
Последни видеа