Киану Рийвс: Никога няма да бъда баща

Актьорът твърди, че на 52 години е твърде късно да имаш деца

17 февруари 2017 г.

Киану Рийвс получава наградата Vanguard през април 2016 г. в Лас Вегас

Снимка: Guliver/Ethan Miller/Getty Images

Актьорът Киану Рийвс заяви, че не мисли някога да има деца в откровено интервю за британското списание Esquire. Разговорът за семейството е част от дълъг диалог за различни житейски аспекти.  Съдейки по цялото интервю, става ясно, че Рийвс е разочарован от невъзможността да намери любов и да стане баща: „Вече е твърде късно... Всичко приключи. Аз съм на 52 години и няма да имам деца."

Дори споменаването на фронтмена на група The Rolling Stones Мик Джагър, който неотдавна стана отново баща на 73 години, не променя мнението на Киану Рийвс: "Той е безсмъртен. На колко е години? Искам да кажа, той... Боже! Знам, че на 52 не е твърде късно, но независимо от това..."

После актьорът се опитва да отклони разговора за семейството, заявявайки, че просто се радва на това, че е все още жив и дава интервю.

Преди време любимият ни актьор от „Матрицата“, „Опасни връзки“, „Скорост“, „Дракула“, „Адвокат на Дявола“, „Малкият Буда“, „Критична точка“, „Невъзможно твой“ и още много други хубави филми не бе толкова категоричен по този въпрос. В предишни медийни изяви е признавал, че вярва в любовта и е романтик по природа.

Наистина, неговият живот е изпълнен с много драматични обрати и трагедии. Роден е в Бейрут, но е наречен на хавайската дума „киану“, която означава: „хладен лек вятър над планините“.

Когато е 3-годишен, баща му изоставя семейството и момчето не поддържа връзка с него. То заживява с майка си, британката Патриша Бонд, и с по-малката си сестра Ким (която след години ще заболее от левкимия) – първо в Ню Йорк, а после и други градове, където майката – дизайнер на костюми за в шоу програми, се опитва да се установи и да си намери мъж.

Киану страда от дислексия и когато заживяват в Торонто, сменя няколко училища, защото го гонят заради буйния му нрав. Записва се да тренира хокей и този спорт му помага да превъзмогне дислексията и да се дисциплинира.

През 1999 г. приятелката му Дженифър Сайм ражда в 8-я месец мъртва дъщеря им Ава. Две години по-късно Дженифър загива в катастрофа и Рийвс погребва любимата си до гроба на тяхното дете.

Той никога не е бил женен и периодично се потапя в скръб и изпада в пълно отшелничество.

Еми Спасова

Коментари
Последни видеа

Автомобил и дърво

19 януари 2018 г.