Мандала, оцветяване, декупаж...

Арт терапии, подходящи за жени

19 юли 2016 г.

Снимки: pixabay.com

Арт терапиите помагат на когнитивнно ниво, тъй като чрез този метод нашите мисли и преживявания придобиват форми и образи, помагат да изградим по-балансирана и хармонична връзка със самите себе си, разказва Мениджър нюз, цитирайки yaza.

Има изключително много разновидности, като не всички са свързани с рисуване. Идеята е, че чрез изкуството можем да пренесем съзнанието си в друго измерение, в което да откъснем мислите и да създадем произведение.

Този вид терапии са изключително подходящи при деца, но имат силно въздействие и при жените. Нежният пол е по-емоционален и като такъв има нужда да намира отдушник на своите преживявания. Ето няколко вида:

Мандала

Мандала е символът на живота, модел на заобикалящата ни вселена. Използва се като начин на трансформация. Символизира хармонията, единството, цялото. Чрез различните техники за използването на мандала се постига медитация и общуване със себе си. Изключително подходяща терапия за жени с динамично ежедневие.

Гоблени

За тези от вас, които никога не са се изправяли пред това предизвикателство, може би ще е малко трудно в началото, тъй като изисква умение, но ще забележите поразителния резултат върху себе си още в началото. Гобленът изисква да се съсредоточите и да следвате инструкциите, което, от своя страна, ще изключи всички останали ваши мисли.

Оцветяване

 

Тук говорим не за книжки за оцветяване, а за произведения, които вие ще създадете. Видът и формата зависят от вас. Бихте могли да направите красива декорация за дома, като мини аквариум от буркани, например.

Декупаж

Методът се радва на особено голям интерес през последните години. Интересно и красиво занимание, което намира множество приложения. Чрез него може да декорирате стария дървен сандък или пък да вдъхнете нов живот на вече безинтересните ви мебели.

Който и метод да изберете, ще изпитате страхотното му въздействие и успокояващ ефект.

Коментари
Последни видеа