Многодетна майка разкри тайната как поддържа ред в дома

Тя е организирала рационално всяко кътче

12 август 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock 

Британска майка на 3 деца разкри как поддържа перфектен ред в дома си.
Риян Паркър сподели пред The Sun личния си опит, който ни се видя много полезен. 
33-годишната писателка и помощник учителка успяла да създаде такава организация на пространството в дома, че всяко кътче да е добре премислено.
Основната ѝ тайна е, че е безкомпромисна при установяването на реда и

безжалостно се разделя с ненужните вещи,

а за всяка вещ тя е определила точно място.

Първи в нейния списък били рисунките на децата.
Риян намира разумен начин за тяхното съхранение. Тя ги снима и ги събира във фотокнига, която естествено заема много по-малко място от традиционните класьори.
Всяка рисунка е подписана от своя автор, има и дата, за да може по-късно, когато ги разглеждат и родителите, и децата да се ориентират. Така рисунките остават спомен завинаги.


4 пъти в годината Риан прави основно почистване –

преди рождения ден на всяко дете 

Това ѝ позволява да отвори място за нови вещи. Тя веднага изхвърля дрехите, които детето е израснало, играчки, с които вече не играе. Събира  ги в кош, а след това едни от тях дарява за благотворителност, а други продава по интернет.
Понякога прибягва до хитрост: ако се съмнява дали трябва да се избави от някоя вещ или играчка, я скрива в гаража за 3 месеца. И, ако през това време никое от децата не пита за нея, тя също отива за продажба.

При това хитрата майка никога тайно не изхвърля вещи и играчки. Когато вземе решение, тя вика и децата да участват.

Риян използва и още един трик. Подрежда книгите по цветова гама, а за всички вещи има специално надписани кошници, контейнери и чекмеджета.
Добрата организация ѝ пести време, а вечер преди сън, всичко отива по местата си, за да е подредено на сутринта.

От детството си Риян мрази безпорядъка. Тя разказва, че е израснала в голямо семейство, а всичко в къщата стояло хаотично разхвърляно. Никой не я учил как да създаде ред и да го поддържа, затова решила от рано да преподаде този урок на децата си.

Коментари
Последни видеа