Музика и театър в Световния ден на рекордите на Гинес

Новите родители препоръчват

12 ноември 2016 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Днес, в Световния ден на рекордите на Гинес ще се опитаме да поставим личен рекорд – по музикални и театрални приключения!

Адаптацията на Катя Петрова по любимата книга на Астрид Линдгрен „Роня, дъщерята на разбойника“ в Театър „София“ е сред много добрите идеи за прекарване на съботата - за малки и големи. Представлението ще се играе днес, на 11 ноември, както и другата събота - на 19 ноември. Представленията са от 11.00 ч.

В 11.00 днес в зала 11 на НДК започва и концерт – "не образователен, а истински", от фестивалната програма Agitato' Kids за деца до 12-годишна възраст и техните родители.
Дуо „Колаж” ще изпълнят разнообразни по стил и език песни, като ще се намеси дори звук на пластмасова свирка, както е пожелал композиторът Бенджамин Бритън. Камерен ансамбъл „Силуети”  ще въвлекат публиката в детската музикална приказка „Петя и вълкът” от Сергей Прокофиев.
Ще има красиви рокли, прически, светлини  и официалност, позната на децата от баловете в приказките, но и искреност, така важна за изкуството на класическата музика.

Коментари
Последни видеа