Над 1000 ентусиазирани столичани танцуваха бачата

Пешеходната зона на бул. Витошка за 3 часа под знака на латиното

16 февруари 2020 г.

Снимка: организаторите 

Стотици софиянци се стекоха на Витошка в съботния следобед, за да танцуват бачата. В събитието се включиха над 1000 жители и гости на София, които 3 часа танцуваха латино на пешеходната зона на бул. "Витоша".
Специален гост на Стрийт Бачата Феста беше гръцката латино звезда Mr. Bachata, който пя на живо за всички ентусиазирани танцьори.
За поредна година латино хореографът Памбос Агапиу организира масови латино танци в центъра на столицата.
През най-романтичния уикенд от годината стотици двойки танцуваха на улицата, празнувайки любовта и живота. Усмихнатите танцьори от Pambos Dancing Center подариха на посетителите няколко часа флуидна латино музика, чувствени танци и коктейл от емоции

Стрийт фестовете по танци са чудесна възможност да обогатите танцовите си умения и реално да научите нови танци, докато се забавлявате. Не е нужно да знаете стъпките предварително. Движенията в латино са лесни и можете веднага да ги танцувате.

Бачата е определян като един най-романтичните и интимни стилове социални танци на латино сцената.
Музиката на бачата обикновено разказва за любов. Танцът води началото си от Доминиканската република, възниква през от 50-те години на 20 век. Съчетава европейските музикални елементи с афро-карибските ритми и може да бъде най-лесно разпозната по характерния инструментал на акустична китара.

.

Коментари
Последни видеа