Под хипноза и в компанията на свекърва: звездите избират необичаен начин за раждане

Най-странните идеи на актриси, модели, певици за този свещен момент

23 януари 2022 г.

Снимка: Instagram

Знаменитостите, като обикновените простосмъртни, имат различно отношение към тайнството на раждането. Някои крият дори самия факт на бременността, други са готови от първия видеозон да направят сензация в социалните мрежи. 
Наскоро Емили Ратайковски призна, че е гледала раждането на собствения си син в огледалото: моделът поискал да го поставят така, че да се виждат всички подробности от случващото се.
Подобен подход може да шокира някого, но не и Емили – тя е в хармония с тялото си и

не вижда нищо страшно в естествените процеси

През 2011 г. в болницата "Сейнт Моника" в Лос Анджелис се раждат близнаците на певицата Марая Кери - момиче и момче.
Като съпруга на Ник Кенън по това време, Марая му поставя едно условие: раждането ѝ да се случи задължително на фона на музика. Не под каквато и да е музика, а тя искала да чува собственото си пеене.
И не само това. Това трябвало да бъде запис на концерт на живо, а не „бездушни студийни записи“.

Снимка: Instagram

По щастливо стечение на обстоятелствата бебета ѝ се раждат точно в момента на аплодисментите -

сякаш публиката приветствала идването на малчуганите на този свят

Между другото Ник не могъл да откаже на молбата на Кари и по друга причина: така се случило, че денят на раждането на бебетата съвпаднал с третата годишнина от сватбата им.
Само няколко часа след раждането двойката повтаря традиционните си ритуали: сватбена церемония, произнасяне на клетви, а „булката“ облича снежнобяла рокля и слага дори воал...
Е, явно всичко това не успява да разведри спомените на певицата от бременността и самото раждане, защото впоследствие 41-годишната Марая многократно признава в интервюта, че всичко това ѝ е било дадено Свише, макар, че се е случило твърде сложно.

В пълно мълчание трябваше да роди

бившата съпруга на холивудския актьор Том Круз Кейти Холмс. През 2006 г. Тя даде живот на дъщеря си Сури.

Последното нещо, което една жена иска по време на раждане е  да мълчи. Но точно това трябваше да направи Кейти, за да угоди на партньора си, привърженик на сциентологията.
Според каноните на това религиозно движение жената трябва да ражда у дома и в пълна тишина - забранено ѝ е дори да диша звучно и силно. Защото, според религията, външните звуци ще повлияят негативно на бебето в бъдеще. От гледна точка на съвременната медицина това е доста странно и неприемливо.


Снимка: Instagram

Меган Маркъл, съпругата на принц Хари, планираше да роди у дома, само в присъствие на дула, но не се знае със сигурност дали е успяла да изпълни плана си. Едно обаче е сигурно: принц Хари, чиято любов към Меган е извън съмнение, е присъствал както на първото, така и на второто раждане на съпругата.

Секс символът от миналия век Памела Андерсън също не пожела да ражда в клиника.
Актрисата роди и двамата сина в банята на собствения си дом, само с акушерка и в присъствие на съпруга си Томи Лий.
Тя имаше сериозни проблеми с бременността. Как е решила да поеме такъв риск, не е ясно. За щастие

момчетата се раждат силни и здрави.

Актрисата Джесика Алба не искала да ражда в болница. Но държала да роди по естествен път, без цезарово сечение, както правят повечето звезди.
Тя решава да роди най-голямата си дъщеря под хипноза. Именно с помощта на хипнозата се раждат следващите ѝ две деца.

Снимка: Instagram@jessicaalba

Раждането под хипноза

се заражда още през 20-те години на миналия век, но едва през последните десетилетия става истински популярно, особено сред звездните майки.
Известно е, че Кейт Мидълтън и Синди Крауфорд също вземат точно това решение.

Предимствата са очевидни – раждането под хипноза, познато още като метода Монган, позволява на жената да роди без упойка, но и без болка и негативни преживявания.
Не бива обаче да мислите, че хипнотизаторът щрака с пръсти, след секунда раждането се случва, а вие държите бебе в ръцете си.
За такова раждане е необходима дълга подготовка, която продължава през цялата бременност: в специални курсове жените се учат да живеят с предстоящите усещания, като се концентрират само върху положителните моменти.

Снимка: Instagram

Актрисата Хилари Дъф наскоро стана майка за трети път, а феновете с удоволствие обсъждат подробностите около нестандартното ѝ раждане.
И така, Хилари роди последната си дъщеря на 24 март 2021 г. в надуваем басейн в двора на собствената си къща в присъствието на другите си деца - 2-годишната Банкс и 8-годишния Лука. Банкс дори влезе във водата, за да е близо до майка си по време на самия процес.

Снимка: Instagram

Моделът рlus-size Ашли Греъм също избра домашно раждане само с дула, акушерка и в присъствие на съпруг.
Дори в деня на раждането Греъм не промени обичайната си практика: след началото на раждането тя похапна, а след това се зае с йога. Това обаче не изненада съпруга ѝ, който каза, че нищо не може да принуди любимата му да отложи йогата.

Мона Василева

 

 

Коментари
Последни видеа