Поза „Пеперуда“ - любимо йога упражнение за децата

От поредица Тананикаща йога за забавление на хлапетата вкъщи

20 ноември 2020 г.

В няколко поредни поста ще ви запознаем с любимите йога упражнения на децата, включени във „Вълшебните книжки“ на Светла Иванова и картите към тях част от проекта Тананикаща йога.

ПЕПЕРУДА

Техника на изпълнение:
Седнете на пода, свийте крака и приближете коленете към гърдите. След това отпуснете коленете встрани и хванете стъпалата. Допрете ги едно до друго. Изправете гърба. С вдишване повдигнете коленете нагоре, а с издишване ги свалете. Направете пет бавни движения и колкото искате бързи след това.

Предложение:
Ако желаете махайте и с ръцете. Не забравяйте, че няма гърбави пеперудки и дръжте гръбчето изправено. Летете все по-бързо, високо и далече. Накрая кацнете на цветенце и го помиришете, като наведете нос към пръстите на краката си.

Знаете ли, че:
Пеперудите не могат да чуват, но усещат всяко движение. Те нямат бели дробове, но дишат през отвори на коремчетата си.

Ползи:
Отваря тазобедрените стави, разтяга вътрешната част на бедрата, укрепва тазовото дъно, повлиява благотворно върху надбъбречните жлези. Подпомага червата и чревната перисталтика. Подобрява гъвкавостта в областта на слабините и таза. Премахва умората от дълги часове седене и ходене.
Чувствайте се волни и свободни и помнете, че крила имат само тези, на които сърцето им иска да лети.

Светла Иванова е майка, певица и писател. Преподава йога на малки и големи, от детски градини до университети. Автор е на първите интерактивни Вълшебни книжки в България за родители и деца. Има студио за йога и солни инхалации Salt&Art 
Проектът ѝ Тананикаща йога  съчетава йога практики с музика и различни активности за деца.
Всички ресурси (записи на песнички, видеа, изработване на оригами и техника на изпълнение на упражненията) може да намерите след абонамент в платформата за Йога онлайн в официалния сайт на Светла Иванова или в Youtube канала ѝ
Последвайте Светла и в социалните мрежи: Инстаграм тук и тук , и фейсбук.

 

Коментари
Последни видеа

Жена за уважение

02 декември 2020 г.