Превърнете ученето в забавна игра

С книжките „60 удивителни и любопитни факта за животните“ и „60 удивителни и любопитни факта за човешкото тяло“

31 октомври 2019 г.

Серията с книжки подходящи за любознателни деца и техните родители на издателство "Изток-Запад", получи две нови попълнения: „60 удивителни и любопитни факта за ЖИВОТНИТЕ“ и „60 удивителни и любопитни факта за ЧОВЕШКОТО ТЯЛО“. 
С тях ученето се превръща в занимателна игра.
Повдигайки капачетата в книжките, малчуганите ще откриват отговори на много интересни въпроси.

Ето част от тях

Цветна книжка е подходяща за деца на възраст над 4 години. Под капачетата те ще открият невероятни факти за животните, много от които ще ви смаят!
Знаете ли например, че някои гризачи са големи като антилопи? Или че медузите се изпаряват на слънце?
От книжката ще научите още много от изумителните тайни на природата:

Защо паяците не се хващат в собствените си мрежи?

Защото си създават „безопасна пътека“ с нелепкави нишки, по която се движат. Освен това те могат да отделят мазна течност, за да се освободят, в случай че залепнат.

Защо зъбите на бобрите никога не се развалят?

Бобрите по цял ден гризат дървета и клони, затова зъбите им се изхабяват! За разлика от нашите зъби обаче, те постоянно растат.

Защо слоновете имат големи уши?

Те помагат на слоновете да разсейват топлината и да охлаждат тялото си, защото в местата, където живеят, наистина е много горещо.

Коя птица може да лети назад?

Това е колибрито, което размахва крилата си 80 пъти в секунда и може да лети и назад благодарение на удивителната подвижност на мускулите си.

Кои животни плюят?

Ламите обикновено са много спокойни животни, но когато се чувстват застрашени, те плюят срещу враговете си.

Любознателните малчугани и техните родители ще открият невероятни факти за човешкото тяло и как функционира, под капачетата на книжката „60 удивителни и любопитни факта за ЧОВЕШКОТО ТЯЛО“.

Вярно ли е, че всеки човек „сменя“ кожата си на всеки 27 дни?

Кожата ни предпазва вътрешните ни органи и затова е важно тя да остане здрава и жизнена, като се обновява веднъж месечно.

Защо почти всички новородени имат светлосини очи?

Защото при бебетата клетките, които произвеждат веществото, придаващо цвета на очите, още не са започнали да функционират.

Защо старите хора често имат дълги уши?

Защото ушите ни, както и носът ни, продължават да растат през целия ни живот, макар и много бавно. Вместо това очите ни остават със същия размер като при раждането ни.

За какво служи слюнката?

Слюнката запазва устата влажна и съдържа някои вещества, които помагат за храносмилането. През целия си живот произвеждаме толкова много слюнка, че с нея може да се напълнят два плувни басейна!

Вярно ли е, че можем сами да се гъделичкаме?

Дори най-чувствителните хора не могат да се погъделичкат сами, защото мозъкът предсказва как и кога ще се погъделичкат със собствените си пръсти.

Коментари
Последни видеа