Пролетта - обещание за пясък по малки крачета

23 март 2019 г.

Снимка: Shutterstock

"Пролетта е като прохождащите стъпки на детето. Пролетта е сезон на надежда, тя носи в себе си обещание. Обещание, което трябва да стане реално и истинско в първите дни на лятото. Радостно време, младостта на годината. Обещание за пясък по малки крака, слънчева топла кожа и охладено вино на балкона.

Ако лятото е млада красавица с вятър в дългата си коса, то есента е писмо, написано на ръка - време на меланхолия. Ако лятото е радост, есента е време за обмисляне. Стара книга вместо “усили музиката до дупка". Есента на живота, напомняне, че всичко е преходно.

И след това идва краят. Зимата е спокойствие и почивка. Природата поставя собственото си бяло одеяло върху себе си. Жълтите листа остават под него. Бяхме стигнали до края на пътя, последната глава на тази стара книга. Скоро ще дойде време да прелистите и последната страница и да загасите светлината в спалнята. Тогава ще сънуваме. Сънища за това, че всички скоро ще се оживим наново. Че птиците отново ще запеят и че тъмнината ще се превърне в оттенък на зеленото.

Ние сънуваме, че отново ще посрещнем тази красавица с топъл летен бриз в косите. И наистина ще го направим."

Йохан Карлсон, сп. "Мениджър"

Коментари
Последни видеа