Вълшебна стая, за каквато мечтаят и деца, и родители (галерия)

Как Лулу изрисува „Книга за джунглата“ в дома на две момченца

29 септември 2019 г.

Снимки: личен архив

Използвайки стила на Дисни и вдъхновена от приказната „Книга за джунглата“, Лиляна Петрова-Лулу изрисува героите от нея в стаята на две момченца. Резултатът е удивителен!

Нейният път на артист започва от 4-годишна, когато за първи път стъпва в художествено ателие. Лулу, която днес създава цветни вълшебства между четири стени, е завършила Националната художествена гимназия и Нов Български университет, специалност „живопис“ и графичен дизайн.

Докато следва, заедно с колеги Лулу създава „Лала дизайн студио”. „През годините интересът ми към различните форми в изкуството се задълбочаваха и се интересувах от себеизразяване чрез живопис, графика, керамика, графичен и уеб дизайн, илюстрации, плакати, интериорен и екстериорен дизайн, а се изявявах и като костюмен дизайнер в различни тв реалити формати и филми“, разказва художничката.

Работата с интериора обаче винаги ѝ е била вълнуваща и любима. „А когато трябва да създам нещо за деца, съм повече от щастлива и това ясно личи в направените от мен детски пространства.

В последния си проект разрисувах детска стая за две момченца. Родителите пожелаха да бъде нарисувана една от стените и да има дърво, цветя и някое друго животинче. Тъй като много харесвам „Книга за джунглата“ - и книгата, и филма на Дисни, разработих проект, базиран на историята. Изобразих някои от героите, като създадох своя композиция - една малка приказна джунгла, където да играят и растат двете прекрасни момчета.“

Това занимание за Лулу ѝ дава възможност да опознае добре хората и, разбирайки желанията им, да създаде проект, който ще преобрази домовете им и ще ги радва.

„Идеята да оживиш с колорит и интересни композиционни решения всяко възможно кътче в помещенията е завладяваща, а когато видиш реализацията на тази своя идея е повече от фантастично.“

Лили-Лулу е създала и детска школа по рисуване „Арт Студио ЛАЛА“, в която най-малките ученици са на възраст 3 годинки, а в последствие разработва и школа за различни изкуства. В нея канисвои колеги от различни сфери да се занимават с децата професионално с изящни, приложни изкуства, музика, танци, театър, компютърна анимация, карате и детска йога.

„Интериорните решения, стенописите, стъклописите, направата на огромно красиво дърво, сцена и танцувална зала, всички мебели и декорации, всяко малко детайлче беше измислено и създадено специално. Деца и родители прекарваха с удоволствие часове наред при нас. Правихме различни занимания и събития и много от хората, идвали в студиото, проявиха интерес към стенописите в интериора. Повечето родители искаха децата им да растат в красива и фантастична среда. Така започнаха да идват следващите проекти за разрисовка или декорация на детски стаи и помещения.“

А ето как джунглата оживя в детската стая:

Коментари
Последни видеа