Хомеопатията има бърз ефект при децата

Справочник насочва към избора на правилно решение

Снимка: Guliver/Getty

"Хомеопатията действа бързо и постига добър ефект при децата, защото те не са обременени. При остри състояния, примерно – висока температура, колики, никнене на зъбки, хранителни смущения те се повлияват бързо, без риск от странични ефекти и риск от предозиране“, каза Мишел Боарон, фармацевт, с 30-годишен опит и дъщеря на френския фармацевтичен производител Боарон. Тя пристигна у нас за представянето пред българска публика на книгата си „Педиатрия“, написана в сътрудничество с д-р Пиер Поповски – педиатър, хомеопат, журналист и писател, който е и консултант на много списания за широка публика.

Съвет

„Децата се повлияват най-лесно от хомеопатията, но не бива да очакваме чудеса. Ако състоянието от дадено лекарство не се подобри бързо, лечението се сменя. Ако няколко часа по-късно отново няма подобрение, трябва да се търси лекар“, категорично заяви госпожа Боарон.

Снимка: авторът

Мишел Боарон обяснява как действа хомеопатичното лекарство.

Бързо и ефикасно, то не крие риск от предозиране, защото няма натрупване на активно вещество.

Хомеопатичното лекарство носи само информация към тъканите и органите, които са в болестно състояние, и отключва оздравителния процес. То не внася вещество, а единствено информация. И само, ако организмът има нужда от тази информация, ще я използва“, обясни тя.

При висока температура например даването на Belladonna 9CH и Aconitum 9CH бързо ще подобри състоянието на детето. Хомеопатията действа по няколко начина и при остри състояния, това става по-бързо, отколкото с медикаменти. Затова в педиатрията при хълцане и колики на новороденото се препоръчват Colocynthis 9CH и Cuprum metllicum 9CH, които постигат бърз ефект“, каза Мишел Боарон.


От книгата: „Бебето ми Алиса, е на 15 дни. От няколко дена се гърчи и плаче, след като е накърмено. Това ме плаши. Казаха ми хомеопатията би могла да помогне“.

Това е много често явление при новородени и хомеопатията наистина може да помогне и облекчи. Какво положение заема, когато го боли - сгъва се на две, когато е в ръцете ми, плаче и понякога хълца.

Съвет: Може да ѝ дадете Colocynthis 9CH и Cuprum metllicum 9CH, като приготвите смес. 10 гранули от всеки медикамент се разтварят в биберон, напълнен до една четвърт с вода, като разтворът се подновява всеки ден. Пази се от светлина и се дължи на хладно. От разтвора се дава на малки глътки или по една кафеена лъжичка през целия ден.

 

Книгата е направена като справочник за най-честите състояния и болестни прояви от кърмаческа до 12-годишна възраст.

Всяка глава обобщава най-честите здравословни проблеми и свързаните с тях въпроси, които получават кратък отговор. Илюстрирани са с пример от лекарската практика на принципа въпрос-отговор.

За периода на новороденото – запушен нос, млечница, млечни крусти, колики, запек, диария... За възрастта 1-12 месеца, от 1 до 6 години и от 6 до 12 г. - проблеми, свързани с алергиите, растежа, кожата и лигавиците, травми, смущения в поведението...

И за всяко заболяване книгата предлага адаптирани решения за фармацевта.

Веселина Мончева

 

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.