Ако фантазирате, че изневерявате - спокойно

Не се чувствайте виновни, защото е за добро

Снимка: Shutterstock

Американски изследователи изучавали ролята на въображението в човешкия живот и се оказало, че сексуалните фантазии за изневяра всъщност довели до доста интересни резултати, пише medikforum.ru.
Идеята на проучването била да се уточни относително влиянието на въображаемите ситуации върху реалния живот. Експертите се интересували от темата на фантазиите в интимната сфера, тъй като не е тайна, че мнозина си представят сексуални приключения извън брака. Често подобни мисли стават завладяващи, след което предизвикват негативни чувства от рода на угризения на съвестта и разкаяние. Именно този фактор е заинтересувал изследователите и те си поставили за цел да разберат последствията от това.

Изследването обхванало широка аудитория в САЩ, а анкетираните били помолени да отговорят на въпроси за семейното си положение и наличието на фантазии, обектът на които не е постоянният партньор. Въпреки съществуващото обществено убеждение, резултатите от проучването ясно показват безпочвеността на обвиненията в подобни фантазии. Оказало се, че те по никакъв начин не могат да разрушат брака, а точно обратното - често фантазиращите за отношения извън семейния съюз имали по-силна връзка със своите партньори.

Освен това учените не се съмняват, че всякакви подобни игри на въображението могат лесно да се пренесат и в реалността, като се въплътят в интимните отношения между мъжа и жената. Ролевите игри с партньора още повече сближават и носят разнообразие в сексуалния живот. 

Колкото до усещането за вина при подобни мисли, учените твърдят, че това не е нищо повече от заблуда, за която няма реални доказателства, че е възможно да се случи в действителност. Така че - не се тревожете и фантазирайте наволя.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа