7 неща, които издават, че скоро ще родите

И в повечето случаи се оказват верни

Снимка: Guliver / iStock

Ако вече сте в деветия месец от бременността, знаете, че може да родите всеки момент. Без значение дали тя ви е първа, втора, трета и т.н., все пак има някои знаци, изненадващи дори и за вече раждалите жени, по които може да се ориентирате, че ви предстои съвсем скоро да се запознаете с бебето.

1. Изтичане на водите
Тривиално, но на повечето жени в наши дни им се случва да им изтекат водите чак, когато са вече в болницата. Може да ви се случи, без да имате каквито и да било позиви за раждане. Спокойно, контракциите ще се появят после. Смята се за нормално да родите с изтекли води 24 часа след това. Така че няма място за паника.  

2. Болка в гърба
Тя е внезапна, продължителна и по никакъв начин не прилича на контракции. Всъщност е точно това, но невроните на някои жени разпознават болката от контракцията по друг начин и изпращат сигнал, че тя е в гърба. Така че, ако в последните седмици ви заболи кръста продължително, подгответе се - чудото идва.

3. Изненадващи интензивни контракции
По условие контракциите започват леко и увеличават интензитета си с времето, както и продължителността си. Изобщо не е изключено изведнъж да усетите мощни и почти нестихващи контракции. Тялото на много жени не усеща първоначалните и просто минава на друга фаза, при която е възможно дори да имате 6-7 сантиметра разкритие, когато влизате в болницата. Така че, ако ви се случи, обувайте си обувките (ако можете) и право при акушерката.

4. Малко кръв и още нещо
Възможно е малко преди да родите тялото ви да отдели т.нар. "тапа", която е в основата на шийката на матката, и съдържа слузещо вещество, малко кръв и разни други съставки с неясен характер. Възможно е да имате зацапване по бельото или просто при ходене по нужда да видите кръв в тоалетната. Не се плашете, това е индикатор, че тялото ви се подготвя за раждане, но не е критерий, че ще се случи скоро (въпреки че обикновено означава точно това).

5. Бебето се върти
През последния месец е нормално да усещате бебето по-малко или обратното - да го усещате по-интензивно. Има един момент обаче, който е индикатор за предстоящо раждане. Тогава бебето заема най-добрата позиция, при която се завърта странично, като гърба му се пада от лявата ви страна. При повечето жени се наблюдава непосредствено преди раждането, така че, ако усетите необичайна активност - това е то.

6. Диария
Или просто често ви се ходи до тоалетната по голяма нужда. Тялото само се "чисти" преди раждането и това е една от най-сигурните индикации, че ви предстои, колкото и странно да изглежда. 

7. Гнездене
Изведнъж се събуждате със силен пристъп на енергия за сгъване на дрешки, чистене и подреждане, не може да седите на едно място, купувате разни много важни неща и т.н. Гнезденето, както се нарича това състояние, често започва около осмия месец от бременността, но непосредствено преди раждането или ден-два преди него може да сте обхванати от силен и нов пристъп. Отдайте му се, това разсейва и ще ви накара да се чувствате спокойно.

ВАЖНО!
Ако една от по-горе изброените причини се появи месец или по-рано преди времето ви за раждане, незабавно потърсете вашия лекар!

По материали на: stressfreemommies.com 

Коментари
Последни видеа