26-та седмица на бременността: Бебето заема фетална поза

Бебето е голямо, колкото драконов плод

26 декември 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Растеж и развитие през 26-та седмица от бременността.

Обясняваме как се развива тялото ви през 26-та седмица от бременността и как расте вашето бебе, за да ви помогнем да разсеете всякакви съмнения и да продължите вашето 9-месечно приключение уверени и спокойни.

Снимка: Shutterstock

Размерът на вашето бебе тази седмица

Бебето ви вече е с големината на екзотичния драконов плод питахая.

През 26-та седмица от бременността бебето е приблизително 35,6 см, от главата до опашната кост, и тежи около 760 грама.

Лицето му е вече оформено и на ултразвука напълно се виждат веждите и ноктите на ръцете и пръстите на краката.

В тази седмица бебето заема така наречената поза на плода: главата е наведена към гърдите, ръцете се свиват и се опират на гърдите, а колената се събират пред корема.

Няма много място, но това не му пречи да се движи. Всъщност то е в особено активна фаза. Околоплодната течност, която го заобикаля, се е свила пропорционално на увеличаването на обема му и вече движенията на бебето се виждат дори по повърхността на корема.

 Снимка: Shutterstock

Бебето на ултразвук през 26-та седмица

Невероятно! Това си мислите, докато наблюдавате вашето бебе как се движи в корема ви.

Как тялото ви се променя през 26-та седмица от бременността

В 26-та седмица, матката ви е около 26 сантиметра и от този момент нататък тя ще продължи да расте с около 2 см на седмица. От този месец и теглото ви ще се променя и ще наддавате приблизително 350 грама на седмица.

Ако наддаването на тегло надвишава тези стойности, трябва да намалите или премахнете захарта, ориза, тестените изделия и маслото. Имайте предвид, че всички излишни килограми се съхраняват под формата на мазнини и ще ви бъде трудно да ги свалите, след като бременността приключи.

Вашето бебе продължава да расте заедно с матката и плацентата. Ето защо е нормално да започнете да страдате от ужасни болки в гърба и главоболие. Ще започнете да имате по-голямо усещане за тежест в краката. Не се притеснявайте, това са типични ядове за този период от бременността.

Здравословни съвети през тази седмица

Ако вече сте преминали на друг тип дрехи, имайте предвид, че е добре да избирате най-вече удобни неща, подходящи за бременни жени. Трябва да обърнете специално внимание и на избора на обувки, които е добре да са комфортни, широки като форма и с войнишки тип ток - нито твърде ниски, нито твърде високи. Когато става въпрос за бельо, от съществено значение е да изберете сутиен, който поддържа адекватно гърдите.

Сега е моментът да помислите и за име на бебето.

По материали от Qui mamme

Коментари
Последни видеа